Ένας 24χρονος έχει τον πιο χαμηλό καρδιακό ρυθμό στον κόσμο – Μόλις 22 παλμούς το λεπτό

αρχείο λήψης (49)
Κοινοποίηση

Ένας δραστήριος 24χρονος ισχυρίζεται ότι έχει τον πιο χαμηλό καρδιακό ρυθμό στον κόσμο, καθώς έχει καταγραφεί να πέφτει έως και τους 22 παλμούς ανά λεπτό, πιο αργός από εκείνον ακόμα και κορυφαίων αθλητών.

Επί του παρόντος, το παγκόσμιο ρεκόρ ανήκει σε έναν Βρετανό σούπερ fit συνταξιούχο, ο οποίος διαγνώσθηκε με 26 παλμούς το λεπτό κατά τη διάρκεια ελέγχου με τον γιατρό του.

Ο 24χρονος Κάμερον Τζόνσον όμως, ένας οικολόγος που ζει στο Νιούκαστλ, ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τον εξαιρετικά χαμηλό παλμό του από μια εφαρμογή υγείας πριν από επτά χρόνια. Επίσης, υπέφερε από περιστασιακές ζαλάδες.

Ο Κάμερον Τζέιμς / Φωτογραφία: Daily Mail

Μιλώντας στη Daily Mail, ο Τζόνσον αποκάλυψε ότι μόλις πρόσφατα έλεγξε πλήρως την κατάστασή του. Ένας καρδιολόγος κατέγραψε επίσημα τον καρδιακό του ρυθμό ως χαμηλότερο των 30 παλμών κατά τη διάρκεια ενός ΗΚΓ που λήφθηκε πριν από μερικά χρόνια.

Οι γιατροί ανησύχησαν για τον χαμηλό καρδιακό ρυθμό του 24χρονου

Αλλά ο κώδωνας του κινδύνου χτύπησε αληθινά τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο γιατρός έλαβε τον παλμό του δρομέα και ποδηλάτη Τζόνσον. Ξαφνιασμένος από τις μετρήσεις, ο γιατρός κάλεσε ασθενοφόρο γιατί δεν ήθελε ο 24χρονος να οδηγήσει για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι γιατροί τον συμβούλεψαν να έχει κάποιο διακριτικό που θα ενημερώνει τους ανθρώπους ότι ο καρδιακός του ρυθμός είναι συνήθως τόσο χαμηλός, σε περίπτωση που κάτι συνέβαινε στο μέλλον. Μετά από μερικές ακόμη εξετάσεις, οι γιατροί είπαν ότι ο ασυνήθιστα χαμηλός σφυγμός του είναι καλός.

«Οι γιατροί είπαν ότι είναι εντάξει. Μερικές φορές δυσκολευόμουν να το πιστέψω, αλλά λένε ότι είναι υγιές και τίποτα δεν πρέπει να με ανησυχεί», επισημαίνει ο ίδιος.

Ο απίστευτος ρυθμός των 22 παλμών ανά λεπτό του Τζόνσον καταγράφηκε όταν οι γιατροί τον συνέδεσαν σε ένα μηχάνημα ΗΚΓ για 24 ώρες τον Σεπτέμβριο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μέσος καρδιακός του ρυθμός ήταν 30 παλμοί, με πτώσεις έως και 22 παλμούς, συμπεριλαμβανομένων της νυχτερινής ανάπαυσης.

«Είχα ανησυχίες για αυτό γιατί είναι πολύ σπάνιο. Οι περισσότερες προειδοποιήσεις για την υγεία εξετάζουν τον υψηλό καρδιακό ρυθμό και την υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά δεν υπάρχουν πολλά για τους χαμηλούς καρδιακούς παλμούς», είπε ο Τζόνσον και πρόσθεσε:

«Ανησυχούσα ότι θα χρειαζόμουν βηματοδότη, αλλά οι γιατροί είπαν ότι δεν είχε νόημα να μου δώσουν έναν βηματοδότη σε τόσο μικρή ηλικία, καθώς στην πραγματικότητα θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά».

Παρά τις ζαλάδες, ο 24χρονος Τζόνσον λέει ότι ο καρδιακός του ρυθμός δεν τον εμποδίζει να κάνει καθημερινές δραστηριότητες, καθώς οι γιατροί έχουν χαρακτηρίσει την κατάσταση υγιή, αλλά άξια παρακολούθησης. Ο ίδιος συνεχίζει να ασκείται πολλές φορές την εβδομάδα και τώρα έχει βάλει στο στόχαστρο μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες για τον εξαιρετικά χαμηλό καρδιακό του ρυθμό.

Ποιος είναι ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός

Οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί κυμαίνονται από 60 έως 100 παλμούς ανά λεπτό, ανάλογα με τα επίπεδα δραστηριότητας. Διαφέρει ανάλογα με τη συνθήκη, καθώς επιβραδύνεται όταν οι άνθρωποι κοιμούνται και επιταχύνεται κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ένας χαμηλός καρδιακός ρυθμός, συνήθως κάτω από 60 bpm, μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς. Αυτό είναι γνωστό ιατρικά ως βραδυκαρδία και μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία και κόπωση, τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν από γιατρό, σύμφωνα με το British Heart Foundation.

Ο καρδιακός αποκλεισμός είναι μια κατάσταση που κάνει την καρδιά να χτυπά πιο αργά ή με μη φυσιολογικό ρυθμό, λέει το NHS. Προκαλείται από ένα πρόβλημα με τους ηλεκτρικούς παλμούς που ελέγχουν τον τρόπο που χτυπά η καρδιά. Ωστόσο, ένας αργός καρδιακός ρυθμός μπορεί να είναι φυσιολογικός για τους αθλητές, σύμφωνα με το BHF.

ΠΗΓΗ: https://www.oloygeia.gr/health/24chronos-chamilo-kardiako-rythmo/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?