Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΦ – Τι θα γίνει με τον Πρόεδρο

Eof3
Κοινοποίηση

Τι θα αλλάξει άμεσα στον ΕΟΦ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τι θα κάνει με τον Πρόεδρο

Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΦ σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την ώρα μάλιστα που είναι ακόμη σε αναζήτηση για τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού.

Ειδικότερα όπως τονίζουν έγκυρες πηγές ο υπουργός Υγείας είναι ακόμη σε αναζήτηση ενός προσώπου που να γνωρίζει την αγορά φαρμάκου, ώστε να αναλάβει απρόσκοπτος τον φορέα και να τον οδηγήσει σε μία νέα διαφορετική εποχή.

Προς ώρας παρά τις διάφορες υποψηφιότητες αλλά και την αυτοδιάθεση ορισμένων στελεχών της αγοράς Υγείας να αναλάβουν τη θέση του Προέδρου στον ΕΟΦ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να έχει πεισθεί.

Οι αλλαγές στον Οργανισμό


Ο υπουργός Υγείας προτίθεται πάντως ταυτόχρονα να κάνει και σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΦ, καθώς κρίνει πως ο φορέας είναι αναχρονιστικός τόσο ως προς τη διοικητική του δομή όσο και ως προς τις δράσεις του.

Υπό το πρίσμα αυτό προτίθεται λένε πηγές να ανασυγκροτήσει τα τμήματα του ΕΟΦ, να συγχωνεύσει κάποια ενώ θα δημιουργήσει ένα νέο οργανόγραμμα ώστε να είναι πιο ευέλικτος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να ενσωματώσει ορισμένους φορείς στον ΕΟΦ παρότι υπάρχουν φωνές που επιχειρούν να τον αποτρέψουν λόγω δυσλειτουργιών που μπορεί να προκύψουν.

Παράλληλα έχει ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει Οργανισμό ΗΤΑ για την αξιολόγηση φαρμάκων και τεχνολογιών, καθώς σήμερα υπάρχει μόνο μία επιτροπή. Ο Οργανισμός ΗΤΑ θα ενσωματωθεί στον ΕΟΦ, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς Χρυσοχοΐδη.

Το προφίλ του νέου Προέδρου του ΕΟΦ


Σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο του ΕΟΦ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν φαίνεται να βιάζεται. Εκτιμά όπως μεταφέρουν συνομιλητές του, ότι προηγείται το νέο σχέδιο για τον Οργανισμό ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα για τη διάθεση φαρμάκων, αλλά και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες.

Το πρόσωπο που αναζητά ακόμη ο υπουργός Υγείας δεν φαίνεται να έχει βρεθεί καθώς ο ίδιος επιθυμεί να είναι κάποιος ή κάποια που να ξέρει καλά την αγορά Υγείας, την ανθρωπογεωγραφία αλλά και να διακατέχεται από διαφάνεια.
Πρόσωπα πάντως που είχαν προταθεί από το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να μην βρίσκουν σύμφωνο τον υπουργό Υγείας.

Τον νέο πρόεδρο του ΕΟΦ ψάχνει ακόμη ο υπουργός Υγείας
Ωστόσο οι πιέσεις από την κεντρική κυβέρνηση αυξάνονται καθώς ο ΕΟΦ είναι ακέφαλος εδώ και έναν μήνα από τις 30 Σεπτεμβρίου οπότε και απομακρύνθηκε ο Δημήτρης Φιλίππου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο αντιπρόεδροι του ΕΟΦ δεν έχουν κατανεμημένες αρμοδιότητες από την πρώτη στιγμή, κάτι που δυσκολεύει σήμερα τη λειτουργία του Οργανισμού. Χρέη Προέδρου εκτελεί προσωρινά ο ένας εκ των δύο με απόφαση του υπουργού Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?