Ίδρυμα Ωνάση: «Δίνει μαθήματα» δωρεάς οργάνων σε εργαζόμενους

220303164551 Organ Donor Transplant1
Κοινοποίηση

Τα Organmeetings είναι ένα νέο ενημερωτικό πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων που απευθύνεται σε εταιρείες, επιχειρήσεις, οργανισμούς, συλλόγους με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων

Συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης της «δεξαμενής» δωρητών οργάνων στη χώρα μας. Τα στοιχεία των τελευταίων μηνών για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων δημιουργούν αισιοδοξία και οι αρμόδιοι των μεταμοσχεύσεων επιχειρούν να διατηρήσουν το επίπεδο ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνεται το 3ο στη σειρά webinar που απευθύνεται σε εταιρείες, επιχειρήσεις, μέσα ενημέρωσης, οργανισμούς και συλλόγους με κοινωνικό έργο που επιθυμούν εργαζόμενοι και μέλη τους να ενημερωθούν σωστά γύρω από τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Το ενημερωτικό ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και η φόρμα για τις αιτήσεις έχει ανοίξει.

Τα Organmeetings είναι ένα νέο ενημερωτικό πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων για ομάδες ενηλίκων, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, θα πραγματοποιείται τρείς φορές τον χρόνο και βασίζεται πάνω στον πρώτο πλήρη οδηγό που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Τα σεμινάρια αυτά, πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με σκοπό να λύσουν κάθε απορία, να δώσουν απαντήσεις και να συμβάλουν στη σωστή πληροφόρηση των πολιτών. Γιατί η δωρεά οργάνων μάς αφορά όλους.

Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε Επιχειρήσεις και Εταιρείες που επιθυμούν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πάνω στη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, σε Μέσα Ενημέρωσης που επιθυμούν να λάβουν τη σωστή πληροφόρηση μακριά από στερεότυπα και fake news, Φορείς, Οργανισμούς και Συλλόγους με Κοινωνική προσφορά που επιθυμούν οι εργαζόμενοι ή τα μέλη τους να γίνουν αποδέκτες του σπουδαίου μηνύματος αλληλεγγύης και ελπίδας που πρεσβεύει η δωρεά οργάνων και μυελού των οστών.

Όσοι εκπροσωπούν κάποιον από τις παραπάνω φορείς, μπορούν να δηλώσουν στη διαδικτυακή παρουσίαση την ημερομηνία που επιθυμούν. Τη σχετική φόρμα, ωστόσο, μπορούν να συμπληρώσουν μόνο στελέχη που έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν δράσεις, με συλλογική συμμετοχή εργαζομένων/μελών βάσει του ρόλου και της ιδιότητάς τους (για παράδειγμα, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Διευθυντής Marketing, Πρόεδρος Συλλόγου κ.λπ.).

Οι συμμετέχοντες στα Organmeetings θα πιστοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, θα περιλαμβάνονται στην επίσημη λίστα των υποστηρικτών και συμμάχων αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης, ενώ κάθε επόμενο έτος θα επιβραβεύονται σε εκδήλωση εκείνοι που συμμετείχαν στα Organmeetings την προηγούμενη χρονιά. Η σχετική εκδήλωση για το 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου του 2024. Η πιστοποίηση θα έχει διάρκεια 2 χρόνια.

Η κάθε διαδικτυακή συνάντηση θα ξεκινά στις 15:00 και θα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση των Organmeetings θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στις 15:00. Το 3ο κατά σειρά webinar της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης γύρω από τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις υλοποιείται από το Ίδρυμα Ωνάση υπό την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ήδη στα δύο πρώτα Organmeetings συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, στελέχη εταιρειών, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, μέλη συλλόγων και συνδέσμων με κοινωνικό έργο, εκπρόσωποι από συλλόγους ασθενών και εθελοντές αιμοδότες, δημιουργώντας μια μεγάλη αλυσίδα ζωής.

Δηλώσεις συμμετοχής σε αυτόν τον σύνδεσμο.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?