Βιταμίνη D: Πώς αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ – Η νέα οδηγία

Vitamini D Trofes (1)
Κοινοποίηση

Μόνο εφόσον έχουν συνταγογραφηθεί με χρήση συγκεκριμένου κωδικού εξέτασης θα αποζημιώνεται ο προσδιορισμός επιπέδων συγκεκριμένων βιταμινών, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ

Νέα οδηγία εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε σχέση με τη συνταγογράφηση και την αποζημίωση προσδιορισμού επιπέδων των βιταμινών D και Β12.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:  «Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στον Οργανισμό μας,  σας ενημερώνουμε ότι εξετάσεις που προσδιορίζονται με συγκεκριμένο κωδικό στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγράφησης (π.χ. ¨160000131-Ολική 25 (ΟΗ) Βιταμίνη D¨, ¨160000129-Βιταμίνη Β12¨, κ.τ.λ.) αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ μόνο εφόσον έχουν συνταγογραφηθεί με χρήση του συγκεκριμένου κωδικού εξέτασης και όχι με άλλον γενικό κωδικό και αναγραφή σχολίου (π.χ. ¨480000066-Προσδιορισμός Βιταμίνης στον ορό Ιn Vitro¨ με σχόλιο ¨Vitamin D3 ή Vitamin B12¨)».

Ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να βάλει «φρένο» στην υπερ συνταγογράφηση εξετάσεων των συγκεκριμένων βιταμινών που είναι «δημοφιλείς». Πολλές φορές, μάλιστα, έχουν ενοχοποιηθεί για αύξηση της δαπάνης στα φάρμακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξετάσεις για βιταμίνη Β12 και D3 τους πρώτους επτά μήνες του 2022 ήταν στις δύο πρώτες θέσεις με τις πιο κοστοβόρες για τον ΕΟΠΥΥ.

ΠΗΓΗ: ONMED

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?