Βοηθούν τα δαμάσκηνα στην απώλεια βάρους;

Marketnews Damaskhna 1
Κοινοποίηση

Τι δείχνουν έρευνες σχετικά για τα δαμάσκηνα και την απώλεια βάρους. 

Τα δαμάσκηνα είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Φαίνεται όμως ότι τα δαμάσκηνα και ειδικά τα αποξηραμένα συμβάλλουν και στην απώλεια βάρους.

Δαμάσκηνα : Διατροφική αξία

Τα δαμάσκηνα περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως Βιταμίνη Α που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Κ που συμβάλλει στην πήξη του αίματος, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β3, Βιταμίνη Β6, Κάλιο. Επίσης, 100 γρ δαμάσκηνων έχουν μόνο 46 θερμίδες.

damaskina.jpg

Απώλεια βάρους και δαμάσκηνα

Σε μελέτη που έγινε σχετικά με το αν τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα νεκταρίνια έχουν βιοδραστικές ενώσεις που μπορούν δυνητικά να καταπολεμήσουν τον διαβήτη που σχετίζεται με την παχυσαρκία και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα συστατικά αυτής της οικογένειας φρούτων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου.

Οι φαινολικές ενώσεις που υπάρχουν στα δαμάσκηνα, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια είναι σε θέση να μειώσουν την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL), η οποία είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων καρδιακών παθήσεων.

mpol-me-apoksiramena-damaskina.jpg

Αποξηραμένα δαμάσκηνα

Όμως, ακόμα, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ έδειξε ότι τα δαμάσκηνα και συγκεκριμένα τα αποξηραμένα, στα πλαίσια μία υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 100 υπέρβαρα άτομα των οποίων η διατροφή δεν περιείχε μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών. Οι 50 για διάστημα 12 εβδομάδων έτρωγαν κάθε μέρα αποξηραμένα δαμάσκηνα, ενώ στους άλλους 50 δόθηκαν οδηγίες για υγιεινά σνακ γενικά που θα έπρεπε να εντάξουν στη διατροφή τους την ίδια περίοδο.

Εκείνοι που έβαλαν τα αποξηραμένα δαμάσκηνα στην καθημερινή τους διατροφή έχασαν περισσότερο βάρος τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες της έρευνας ενώ μετά την 8η εβδομάδα παρατήρησαν ότι δεν πεινούσαν και έμεναν χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα.

ΠΗΓΗ: MOTHERSBLOG

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?