Γεωργιάδης: Μαζί με την Ένωση Ασθενών, θα φτιάξουμε ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ

Κοινοποίηση

Συνάντηση με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα του θεσμού και των οργανώσεων, τονίζοντας παράλληλα, ότι τους θεωρεί απολύτως θεσμικούς εταίρους του. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την επαφή των ασθενών με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη συμμετοχή των εκπροσώπων τους σε όργανα διαμόρφωσης πολιτικών υγείας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα όλων των οργανώσεων των ασθενών που κατάφεραν να συν ιδρύσουν την Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Στην πολιτική μου θητεία, δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο εντυπωσιακά ωραίο σε οποιονδήποτε κλάδο και είναι ένα εργαλείο που ευτυχώς θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, το βρίσκω εγώ νομοθετημένο και είναι πολύ χρήσιμο για μένα».

Ο ίδιος σημείωσε «θα επιταχύνουμε τη σύνδεση και την ανεμπόδιστη πρόσβαση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να έχουνε πρωτογενή ενημέρωση των συμβάντων, να μπορούν να μιλάνε απευθείας με τους ασθενείς και να διαπιστώνουν τις πραγματικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών σε κάθε μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τους θεωρώ απολύτως θεσμικούς μου συνεργάτες και θα συν-σχεδιάσουμε τα επόμενά μας βήματα ώστε να φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας πιο ανθρώπινο και πιο ασθενοκεντρικό».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή δήλωσε:

«Τόσο οι χρόνιοι ασθενείς όσο και οι πολίτες αντιλαμβανόμαστε και θέλουμε γενναίες και άμεσες μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, για να είναι βιώσιμο και προσβάσιμο σε όλους. Οι Ενώσεις Ασθενών, διαθέτοντας θεσμικό ρόλο με συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί, καταθέτοντας προτάσεις ενίσχυσης και βελτίωσης του συστήματος, με άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αξιολογώντας την υλοποίηση και εφαρμογή τους».

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή (Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας), η Α’ Αντιπρόεδρος Μέμη Τσεκούρα (Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα), η Β’ Αντιπρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν), η Γ΄ Αντιπρόεδρος Θεοφάνεια Τσαχαλίνα (Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη), ο Γραμματέας Νίκος Δέδες (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”), καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Δημήτρης Αθανασίου (Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδας), η Εύη Ορφανού (Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή») και Δημήτρης Συκιώτης (Πανελλήνια Ένωση Διαβήτη) και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Υποθέσεων Αναστάσιος Σαμουηλίδης.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?