Γεωργιάδης: 1η Μαρτίου ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία

Xeiroyrgeio
Κοινοποίηση

Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει και σταδιακά θα επεκταθεί η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα στηθούν σε όλες τις κλινικές της χώρας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Action24, ενώ πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αυτήν την εβδομάδα, με σκοπό το μέτρο να μπει σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου.

Όπως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, το μέτρο θα συμβάλλει αποφασιστικά να αποσυμφορηθούν τα πρωινά χειρουργεία, στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλονται πολύ σύντομα σε δωρεάν επέμβαση, καθώς οι λίστες αναμονής θα μειωθούν.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα χρειαστεί οι ίδιες οι κλινικές να αποφασίσουν εάν μπορούν να υποστηρίξουν πρωινή και απογευματινή λειτουργία, είπε ο Α. Γεωργιάδης.


«Τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα τα στήσουν όλες οι κλινικές της χώρας, αλλά μόνο οι κλινικές που μπορούν. Οι ίδιες οι κλινικές θα αποφασίσουν εάν έχουν το επαρκές προσωπικό που προβλέπει ο νόμος. Γιατί για να γίνει μια επέμβαση ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχεις έναν χειρουργό, έναν αναισθησιολόγο, έναν νοσηλευτή ή και δεύτερο χειρουργό, αναλόγως το είδος της επέμβασης», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει πρόβλεψη για να λάβει άδεια μια χειρουργική κλινική να έχει και απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει προηγουμένως να μπορεί να υποστηρίξει σωστά τα πρωινά δωρεάν χειρουργεία.

«Έχουμε προβλέψει πως για να μπορεί μια κλινική χειρουργική να έχει την άδεια να στήνει απογευματινά χειρουργεία, θα πρέπει να εκτελεί στα πρωινά χειρουργεία τα δωρεάν δηλαδή, τον ίδιο αριθμό επεμβάσεων που έκανε και πριν. Και αυτά θα λειτουργούν παράλληλα», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος τόνισε  πως στην αρχή θα ενταχθούν λίγες κλινικές με σκοπό τη σταδιακή ανάπτυξή τους στη συνέχεια.

«Δεν έχω τεράστιες προσδοκίες από τον πρώτο μήνα, δεν στήνεται κάτι τέτοιο σε λίγα 24ωρα, θέλει κάποιους μήνες να αποδώσει. Στα μεγάλα νοσοκομεία θα ξεκινήσει. Ο στόχος μου είναι να μπορεί να λειτουργεί από 1η Μαρτίου», κατέληξε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: NEWS247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?