Διοικητές Νοσοκομείων: Ετοιμάζεται νέο «σάρωμα» σε στελέχη του ΕΣΥ – Τι σχεδιάζεται

Eyaggelismos
Κοινοποίηση

Την πόρτα εξόδου αναμένεται να δούνε κι άλλοι Διοικητές Νοσοκομείων το επόμενο διάστημα

Πολλές καρέκλες που σήμερα κάθονται …αναπαυτικά Διοικητές Νοσοκομείων φαίνεται ότι αρχίζουν να τρίζουν, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει και νέες απομακρύνσεις. Επιχειρεί μάλιστα να στείλει και σχετικό μήνυμα με εξπρές απομακρύνσεις που πραγματοποιεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ήδη σχηματίσει εικόνα για το ποιοι Διοικητές Νοσοκομείων είναι αποδοτικοί και ποιοι όχι.

Γι αυτό και μετά τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεταξά, του Νοσοκομείου Αγία Όλγα και χθες του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, σκοπεύει να δείξει την πόρτα εξόδου και σε άλλα στελέχη του ΕΣΥ.

Οι απομακρύνσεις αυτές άλλωστε με fast track διαδικασίες έγιναν προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα σε όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας, ώστε να κινητοποιηθούν και να οργανώσουν τα νοσοκομεία τους.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται και νέες αποπομπές στελεχών του συστήματος Υγείας ώστε να υπάρξει… παραδειγματισμός.

Μάλιστα οι κινήσεις αυτές θα γίνουν πριν καν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία αλλαγής των Διοικητών μέσω του νέου νόμου Κεραμέως, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή όπως όλα δείχνουν από τις αρχές του νέου έτους.

Παλαιοί Διοικητές Νοσοκομείων με …μοριοδότηση


Βέβαια και με τον νέο νόμο που θα περνά μέσω του ΑΣΕΠ αναμένεται και πάλι να τοποθετηθούν οι ίδιοι Διοικητές, εκτός κι αν κοπούν στη διαδικασία της συνέντευξης ή της shortlist που θα φθάσει στον υπουργό Υγείας.

Και αυτό διότι ουσιαστικά οι παλαιοί διοικητές μοριοδοτούνται, αφού προβλέπεται στο νομοσχέδιο ότι μέσα στα κριτήρια είναι να υπάρχει εμπειρία σε διοίκηση νοσοκομείου για κάποια χρόνια.

Τα δύο βασικά τρικ στο νόμο Κεραμέως για τους Διοικητές Νοσοκομείων είναι:

–Θα απαιτείται: Συνάφεια του πτυχίου ή/και (κατά περίπτωση) τουλάχιστον 5 ετών εργασιακής εμπειρίας, προς το αντικείμενο της θέσης ή την άσκηση διοίκησης
(3 έτη για φορείς τοπικής εμβέλειας ή όλως ειδικού χαρακτήρα).

Με τη ρύθμιση αυτή θα μπορεί κανείς να διαθέτει ένα οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ όπως άλλωστε και σήμερα, το οποίο δεν θα έχει απολύτως καμία σχέση με την Υγεία, αλλά εάν διαθέτει εμπειρία 5 ετών σε αντικείμενο της θέσης που προκηρύσσεται (δηλαδή για τη θέση Διοικητού Νοσοκομείου), θα μπορεί να τη διεκδικήσει.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: healthreport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?