Διοικητές Νοσοκομείων: Πότε θα γίνει η προκήρυξη θέσεων – Ποιοι θα προηγηθούν

Istock 172463472
Κοινοποίηση

Εν αναμονή για τους Διοικητές Νοσοκομείων καθώς η προκήρυξη θα έρθει μετά τον Νοέμβριο

Στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου, αναμένεται να βγει στον αέρα η προκήρυξη θέσεων για Διοικητές Νοσοκομείων που θα βασιστεί στον νόμο Κεραμέως που θα ψηφίσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων.

Ο νόμος του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου όπως διαβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο TikTok, ωστόσο φαίνεται ότι θα χρειαστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ξεκινήσει να λειτουργεί η πλατφόρμα μέσω ΑΣΕΠ ώστε να υπάρξει και η σχετική προκήρυξη.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι όλα θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους ώστε να αρχίσει η διαδικασία.
Με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και το σχετικό νομοσχέδιο, αναμένεται να προηγηθεί η προκήρυξη των θέσεων για τους Διοικητές και Υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αφού οι Διοικητές των ΥΠΕ με βάση πάντα τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, θα συμμετέχουν στην επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για τις θέσεις των Διοικητών στα Νοσοκομεία.

Πάντως η προκήρυξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Υποδιοικητές θα είναι μαζική και θα αφορά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας (περίπου 120).

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τους Διοικητές Νοσοκομείων


Ωστόσο όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το αν η προκήρυξη θα προσελκύσει στελέχη και του ιδιωτικού τομέα που θα έχουν εμπειρία στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας ή Επιχειρήσεων, κυρίως εξαιτίας των περιορισμένων αποδοχών που δίνονται για τις θέσεις.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει διαφοροποίηση στους μισθούς των Διοικητών Νοσοκομείων, καθώς αμείβονται με βάση το μέγεθος του νοσοκομείου και τον αριθμό των κλινών, ενώ ο υψηλότερος κυμαίνεται γύρω στα 3000 ευρώ.

Από την άλλη θεωρείται δεδομένο ότι πολλοί σημερινοί Διοικητές θα καταλάβουν ξανά μία θέση στο ΕΣΥ. Και αυτό εξαιτίας της εμπειρίας που θα απαιτείται στην προκήρυξη και αναφέρεται στον σχετικό νόμο Κεραμέως.

Άγνωστο παραμένει πάντως εάν στην προκήρυξη θα υπάρχει ηλικιακό όριο, καθώς προς ώρας δεν διευκρινίζεται από την κυβέρνηση. Να υπενθυμιστεί ότι σήμερα στο σύστημα υγείας έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση πολλοί Διοικητές που είναι άνω των 70 ετών.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή : healthreport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?