Εκτοξεύτηκαν τα ράντζα στην εφημερία του “Αττικόν” – Πόσα αναπτύχθηκαν

5046598
Κοινοποίηση

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Αττικόν», και όχι μόνο, καθώς η αύξηση των ιογενών λοιμώξεων, εκτόξευσε τον αριθμό των ράντζων.

Αδύνατη είναι η σωστή και ασφαλής διαχείριση των ασθενών στις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές των περισσότερων νοσοκομείων της χώρας, καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού, χιλιάδες κλίνες υπολειτουργούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου χθες, Κυριακή, κατά τη γενική εφημερία, βγήκαν 90 ράντζα.

Όπως αποδεικνύεται, τα νοσοκομεία για ακόμη μία χρόνια δεν ήταν προετοιμασμένα για την αύξηση των αναπνευστικών ιώσεων του χειμώνα, καθώς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

«Τι φταίει; Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να  καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων. Φταίνε οι  σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που  αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτης Γιαννάκος.

Στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

«Και δεν είναι μόνο λιγότερες οι κλίνες, Είναι και χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι΄ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών», σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος.

«Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών  από  τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα», καταλήγει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: NEWS247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?