Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Να μειωθεί το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου

Istock 1414766690
Κοινοποίηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, σειρά εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα το Σάββατο στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που εορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε) διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 12:00-14:00 στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Βασικός της στόχος είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο του καρκίνου και τη μείωση των ανισοτήτων για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και πού ζουν.

Κεντρικό θέμα της ομιλίας θα αποτελέσει η μείωση του χάσματος όσον αφορά τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Θα παρουσιαστεί το έργο της Ε.Α.Ε, καθώς και η παρουσία 20 χρόνων των Κινητών Μονάδων Μαστογράφου μέσω των οποίων κάθε χρόνο εξετάζονται χιλιάδες γυναίκες από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Μαστού. Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στη δημιουργία του Κέντρου Ημέρας, Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ε.Α.Ε από το όποιο παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς, καθώς και το ολοκληρωμένο έργο της εταιρείας μας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κοπή πίτας από τον πρόεδρο της Ε.Α.Ε κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο.

Η εκδήλωση θα περιέχει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, έκθεση φωτογραφίας από τα μέλη του εργαστηρίου του Κ.Η.Π.Ε.Ν  και μουσική συνοδεία από τη Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Νέας Ιωνίας.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «αγωνίζεται ανελλιπώς τα τελευταία 66 χρόνια και δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στη φροντίδα των καρκινοπαθών σε όλα τα στάδια της ασθένειας, σε όλες τις περιοχές της χώρας και για όλους τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα της κοινωνικοοικονομικής κατάστασής τους. Για αυτόν το λόγο προβάλλει την αποδοτικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης καθώς και τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής».

Image

ΠΗΓΗ: YGEIAMOU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?