Επίσκεψη στη διοίκηση του ΓΝΛ από το νεοσύστατο σύλλογο φίλων του κέντρου ψυχικής υγείας Λάρισας

1701952438811
Κοινοποίηση

Επίσκεψη στη Διοίκηση του Γ.Ν. Λάρισας πραγματοποίησε ο Νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτό εκλέχθηκε μετά από τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες.

Ο Σύλλογος Φίλων του Κ.Ψ.Υ. Λάρισας συστάθηκε με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και την ενημέρωση της τοπικής  κοινωνίας του Νομού Λάρισας για το έργο και τις δράσεις του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Συλλόγου είναι η κα ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ η κα ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ η κα ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΑΜΙΑΣ η κα ΓΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΜΕΛΟΣ η κα ΠΛΙΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

και  Αναπληρωματικά Μέλη οι:

 κα  ΜΠΟΥΡΙΤΑ ΦΙΛΙΤΣΑ

 κα  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

κα  ΣΦΗΚΑ ΒΙΚΗ

Στην παρούσα φάση πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά ενός αυτοκινήτου για τις κοινοτικές δράσεις των μελών της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κινητών Μονάδων που υπάγονται σε αυτό,  για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων καθώς και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτή διοργανώθηκε αγώνας δρόμου, από τον τοπικό όμιλο της UNESCO, την περιφέρεια Θεσσαλίας, το ΣΕΓΑΣ, το Γ.Ν.Λ., το Κ.Ψ.Υ. και άλλους φορείς του Νομού Λάρισας.

Ο Διοικητής κος Γρηγόριος Βλαχάκης ενημέρωσε αναλυτικά το Δ.Σ. του Συλλόγου σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την βελτίωση των Κτιριακών εγκαταστάσεων του Κ.Ψ.Υ., του Ξενώνα «ΑΡΓΙΣΣΑ» κα του υποστηριζόμενου Διαμερίσματος Α΄.

Οι ενέργειες αυτές της Διοίκησης γίνονται σε συνέχεια των Αποφάσεων του Υφυπουργού Υγείας κου Βαρτζόπουλου:

1. «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων υπαρχόντων Ψυχιατρικών & Παιδοψυχιατρικών Τμημάτων Γενικών Νοσοκομείων, Κέντρων Ψυχικής Υγείας & Κοινοτικών Κέντρων Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων της 5ης Υ.ΠΕ.».

2. «Ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων / εξοπλισμού υπαρχόντων Μ.Ψ.Υ. που λειτουργούν υπό την ευθύνη των Ν.Π.Δ.Δ. της 5ης Υ.ΠΕ.».

Στο τέλος ο Διοικητής διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε ότι ο Σύλλογος αποφασίσει να πράξει.

Το Κ.Ψ.Υ. λειτουργεί από το 1996 και αποτελεί Αποκεντρωμένη Μονάδα Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Γ.Ν. Λάρισας.

Παράλληλα με το κλινικό έργο αναπτύσσονται συνεργασίες με φορείς της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα Ψυχικής Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?