Επιστρέφουν τα ράντζα; Βγήκαν 110 στην εφημερία του “Αττικόν”

Κοινοποίηση

Μπορεί να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα οι αναπνευστικές λοιμώξεις του χειμώνα και τα περιστατικά του κορονοϊού να είναι ελάχιστα, όμως η κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» είναι απελπιστική, σύμφωνα με όσα περιγράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα νοσηλεύονται σε διασπορά σε κλινικές άλλων παθήσεων, καθώς οι αντίστοιχες κλινικές είναι γεμάτες. Αυτό ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Άλλωστε αποκαλυπτικά τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για την αρνητική μας πρωτιά στην Ευρώπη σε νοσοκομειακές λοιμώξεις», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, κατά την εφημερία που είχε τη Δευτέρα το νοσοκομείο «Αττικόν», «πλημμύρισε με ράντζα στα οποία νοσηλεύονται πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά», σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα ράντζα στην πρόσφατη εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν"

Τα ράντζα στην πρόσφατη εφημερία του νοσοκομείου “Αττικόν” ΠΟΕΔΗΝ

Όλοι οι διάδρομοι των κλινικών ακόμη και των επεμβατικών ειδικοτήτων γέμισαν ράντζα και φορεία με παθολογικά περιστατικά, εξηγεί.

«Οι εργαζόμενοι σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Δεν μπορείς να δουλέψεις με τέτοιες συνθήκες. Στη χθεσινή εφημερία του “Αττικόν” προσήλθαν 800 ασθενείς στα επείγοντα, έγιναν 200 εισαγωγές και αναπτύχθηκαν 110 ράντζα», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Για ποιους λόγους βγήκαν τα ράντζα

Οι κλίνες για παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά που λειτουργούν είναι λιγοστές και έτσι δεν καλύπτουν τις ανάγκες, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Στη χώρα μας λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους και ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

Παράλληλα, «έκλεισαν νοσοκομεία  π.χ. το Δυτικής Αττικής Λοιμωδών Νοσημάτων,  πνευμονολογικές κλινικές π.χ. όπως αυτή στο “Σωτηρία”. Εάν λειτουργούσε τώρα το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής η κατάσταση στο “Αττικόν” θα ήταν πολύ καλύτερη» υποστηρίζει ο ίδιος.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

«Το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό πια για το υγειονομικό προσωπικό, λόγω χαμηλών μισθών και δυσμενών συνθηκών εργασίας. Ο υπουργός Υγείας από μόνος του όσο και αποτελεσματικός να είναι, που αυτό είναι από όλους παραδεκτό, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Χρειάζεται συνολική πολιτική παρέμβαση», καταλήγει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?