Εργαζόμενοι “Δρομοκαΐτειου”: Θα θρηνήσουμε θύματα με τις αλλαγές στην ακούσια νοσηλεία

Dromokaiteio
Κοινοποίηση

Οι εργαζόμενοι στο “Δρομοκαΐτειο” προειδοποιούν για τους κινδύνους απομάκρυνσης της αστυνομίας από τις διαδικασίες εισαγωγής ασθενών με ακούσια νοσηλεία.

Τη διαφωνία του με την απόφαση του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος μείωσε τον ρόλο της αστυνομίας στη μεταφορά ασθενών για ακούσια νοσηλεία εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Όπως αναφέρει το Σωματείο, με την απόφαση αυτή επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά προειδοποιεί και για τον κίνδυνο που ενέχεται για τους ίδιους και τους ασθενείς.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, ο αστυνομικός αποδεσμεύεται αμέσως μετά την έναρξη της διαγνωστικής διαδικασίας και ο εφημερεύων ψυχίατρος καλείται προς παραλαβή του περιστατικού, το ταχύτερο δυνατόν, μετά την άφιξη στην νοσηλευτική μονάδα.

«Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο αδυνατούν να αντιληφθούν τη λογική και τη σκοπιμότητα της εγκυκλίου και απορούν διότι δεν αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο που επιφέρει η απόφαση σας, τόσο για την ασφάλεια της διαγνωστικής εξέτασης και της ασφαλούς νοσηλείας των ληπτών υπηρεσιών υγείας αλλά όσο και της ασφαλούς χορήγησης ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Επισημαίνουν τον βαθμό αυτοκαταστροφικότητας και ετεροκαταστροφικότητας των ατόμων που εισέρχονται για εξέταση συνοδεία αστυνομικών μετά από εισαγγελική παραγγελία, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας.

Τονίζουν επίσης το πρόβλημα της υποστελέχωσης στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, το οποίο είχαν θέσει, πριν τρεις μήνες, στον τότε Υπουργό Υγείας.

«Επειδή είμαστε σίγουροι πως αν εφαρμοστεί η άκρως υποτιμητική για το έργο μας και την αποστολή μας, εγκύκλιος που μας αποστείλατε αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα. Σας καλούμε να επανεξετάσετε τη θέση σας και να προσέλθετε άμεσα στο Δρομοκαΐτειο την Δευτέρα 05/02/2024, έτσι ώστε να αντιληφθείτε ιδίοις όμμασι την δυναμική και την ένταση μιας 24ωρης ανοιχτής εφημερίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: NEWS247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?