ΕΣΥ: Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι

Doctors Protest 1719281014
Κοινοποίηση

Οι γιατροί μέλη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ καθώς και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων μέσω της ΠΟΕΔΗΝ θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη το μεσημέρι

Πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως και αύριο, με γιατρούς και εργαζόμενους των νοσοκομείων να διεκδικούν, μεταξύ άλλων, αύξηση των αμοιβών και προσλήψεις στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η Ένωση Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην 48ωρη Πανυγειονομική απεργία σήμερα, 29/11 και αύριο, 30/11. Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας.

«Διεκδικούμε:
-Διπλασιασμός μισθών
-Διπλασιασμός προσωπικού
-Διπλασιασμός χρηματοδότησης
-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όπως επίσης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ που προκύπτουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Εφέτος το χειμώνα θα δώσουμε τη μάχη με τις ιώσεις και τις άλλες ασθένειες με 3.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών από το Ε.Σ.Υ. λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας, λόγω των χαμηλών αμοιβών. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ δεν είναι πιο ελκυστικό στους επαγγελματίες. Προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως το εξωτερικό», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η μονιμοποίηση των υπαλλήλων που εργάζονται σήμερα με συμβάσεις στα νοσοκομεία. «Από τα Νοσοκομεία αποχωρούν 200 με 300 υπάλληλοι κάθε μήνα. Πώς θα καλυφθούν τα κενά με δεδομένο ότι δεν προσλαμβάνονται πια Συμβασιούχοι εργαζόμενοι λόγω δημοσιονομικών περιορισμών; Γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη μονιμοποίησης των 20.000 Συμβασιούχων με Νομοθετική ρύθμιση καθ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υπάρχει σχετική δέσμευση από τον Πρωθυπουργό της χώρας. Το ίδιο συμβαίνει και με τους γιατρούς. Προκηρύξεις καθίστανται άγονες. Γιατροί εργαζόμενοι ήδη στο ΕΣΥ συμμετέχουν σε προκηρύξεις και καταλαμβάνουν θέσεις στα ίδια ή σε άλλα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία προσλαμβάνουν προσωπικό με δελτίο παροχής υπηρεσιών όχι μόνο γιατρούς, αλλά και άλλες ειδικότητες (νοσηλευτές, παραιατρικό, διασώστες κλπ). Συνεχίζουν ακάθεκτοι να ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, να ιδιωτικοποιούν το σύστημα. Με «μπαλώματα» και ιδιωτικοποιήσεις δεν λύνεται το μείζον πρόβλημα της επισφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Απαιτείται η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», σημειώνει.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?