Η γλυκιά αντιφλεγμονώδης ρίζα με την αντικαρκινική δράση

220407125218 Glykoriza Tsai
Κοινοποίηση

Η γλυκόριζα είναι κάτι περισσότερο από μία γλυκαντική ουσία που οι άνθρωποι είτε αγαπούν είτε μισούν, αφού παίζει ρόλο στην πρόληψη ή τη θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνου, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιλινόι στο Σικάγο.

Η γλυκόριζα, προέρχεται από το φυτό Glycyrrhiza glabra και καλλιεργείται σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα, η Τουρκία και περιοχές της Δυτικής Ασίας. Παλαιόθεν γίνεται χρήση της ως φυσική γλυκαντική ουσία σε γλυκά, φαγητά και ποτά ενώ πολλοί ευρεία ήταν η χρήση της και στην φαρμακευτική αφού παρουσιάζει μια σειρά ευεργετικών ιδιοτήτων, οι οποίες καθιστούν τη γλυκόριζα ένα πολύτιμο βότανο.

Ειδικότερα η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Gnanasekar Munirathinam, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Βιοιατρικών επιστημών στο College of Medicine Rockford, μελέτα τις ουσίες που προέρχονται από το φυτό Glycyrrhiza glabra, για να διαπιστώσουν αν θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για την πρόληψη ή τη διακοπή ανάπτυξης του καρκίνου του προστάτη. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Pharmacological Research.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/zoi/article/1445697/i-glukia-adiflegmonodis-riza-me-tin-adikarkiniki-drasi/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?