Η παιχνιδιάρικη άσκηση που δυναμώνει το σώμα και προστατεύει την καρδιά

Hoolahoop 1152200894
Κοινοποίηση

Τα hula hoops που αποτελούσαν απαραίτητο αξεσουάρ των σχολικών δραστηριοτήτων αλλά και των γυμναστικών επιδείξεων θα μπορούσαν να γίνουν το καλύτερο αξεσουάρ γυμναστικής, για μυϊκή ενδυνάμωση και καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία

Εάν περνούσατε ώρες διασκεδάζοντας σαν παιδί με ένα στεφάνι γύρω από τη μέση σας – το γνωστό χούλα χουπ (hula hoop) – τότε το ίδιο μπορείτε να κάνετε και τώρα, όχι μόνο για διασκέδαση αλλά και για αποτελεσματική εκγύμναση και απώλεια βάρους.

Αν και τα hula hoops ήταν σχετικά ελαφριά και οι κινήσεις της μέσης τα διατηρούσαν στο ύψος της μέσης, τα hula hoops που χρησιμοποιούνται ως αξεσουάρ γυμναστικής είναι πιο παχιά και βαριά στεφάνια (τα Weighted Hula Hoops), κατασκευασμένα από μαλακό υλικό. Προσθέτοντας περισσότερο βάρος, η άσκηση γίνεται πιο απαιτητική, γυμνάζοντας όλο το σώμα, από τους κοιλιακούς μέχρι τους γλουτούς και τα πόδια με αποτέλεσμα να αποτελεί μια διασκεδαστική, χαμηλής έντασης προπόνηση.

Εκτός από τη μέση, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα στεφάνια για ασκήσεις με τα χέρια, περιστρέφοντάς τα γύρω από τα χέρια σας για να γυμνάσετε τους ώμους και τους μυς των βραχιόνων.

Τα πλεονεκτήματα 

Κάψιμο θερμίδων

Aν προτιμήσετε το χούλα χουπ με το περισσότερο βάρος, το σίγουρο είναι πως θα κάψετε περισσότερες θερμίδες. Αυτό συμβαίνει, διότι το μεγαλύτερο βάρος ενισχύει τις καύσεις μέσω της χρήσης περισσότερων μυών.

Ενδυνάμωση του κορμού 

Σύμφωνα με την Jenny Liebl, πιστοποιημένη personal trainer, ένα χούλα χουπ αυξάνει τη δύναμη του πυρήνα, δηλαδή τους κοιλιακούς, τους μυς της πλάτης τους γλουτούς και τους μύες των άνω άκρων των ποδιών. Ένας δυνατός πυρήνας στηρίζει τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη, ενισχύοντας παράλληλα την καλή στάση του σώματος και την ισορροπία.

Ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας 

Η άσκηση με ένα βαρύτερο στεφάνι είναι εξαιρετική για τη λειτουργία της καρδιάς: «Χάρη στο επιπλέον βάρος αλλά και τον μεγάλο αριθμό μυών που εμπλέκονται στην άσκηση αυτή, ο καρδιακός ρυθμός είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί σε μόλις τρία έως τέσσερα λεπτά δραστηριότητας» επισημαίνει η Jenny Liebl. Ο αυξημένος αυτός ρυθμός αυξάνει στη συνέχεια τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, η οποία, με τη σειρά της, αυξάνει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους ιστούς. Συνεπώς, θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά ενάντια σε συγκεκριμένες ασθένειες, όπως τον διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και αγχολυτικά.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?