Η top άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα και καίει 10 θερμίδες το λεπτό

230124162807 Sanida
Κοινοποίηση

Ανακαλύψτε την άσκηση που βάζει φωτιά στο σώμα και το μεταβολισμό και την οποία οι περισσότεροι αγαπούν να… μισούν λόγω της δυσκολίας της – Εάν όμως καταφέρετε να την κάνετε θα έχετε πολλαπλά οφέλη

Τα burpees είναι μια άσκηση που τα συμπυκνώνει όλα, επειδή βοηθά στην ενδυνάμωση κάθε μεγάλης μυϊκής ομάδας του σώματος: πόδια, γλουτούς, πλάτη, κοιλιακούς, ώμους.

Κάντε όσο περισσότερα μπορείτε σε πέντε λεπτά. Η άσκηση εκτελείται ως εξής: πατήστε δυνατά τις παλάμες στο πάτωμα και δώστε ώθηση στα πόδια σας προς τα πίσω (θέση pushups). Χαμηλώστε το στήθος προς το πάτωμα και αναπηδήστε φέρνοντας πάλι τα πόδια μπροστά. Ανασηκωθείτε κάνοντας αναπήδηση και χτυπώντας τις παλάμες μεταξύ τους πάνω από το κεφάλι. Κάντε όσα burpees μπορείτε σε πέντε λεπτά και σταδιακά σε δέκα λεπτά. Ενδιάμεσα μπορείτε να κάνετε κάποια μικρά διαλείμματα, σύμφωνα πάντα με τη φυσική σας κατάσταση, αλλά και το πώς αισθάνεστε εκείνη την ώρα.

Photo: Shutterstock

Συγκριτικά με άλλες ασκήσεις αντίστασης (γιατί ουσιαστικά πρόκειται για άσκηση με το βάρος του σώματος), όπως καθίσματα, προβολές και σανίδες, με τα burpees καίγονται τριπλάσιες θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of Strength & Conditioning Research φαίνεται ότι κατά την εκτέλεσή τους καίμε σχεδόν δέκα θερμίδες (9,6) το λεπτό.

Λόγω των αναπηδήσεων και του βαθέος καθίσματος η άσκηση δεν συστήνεται όταν υπάρχει πρόβλημα με τις αρθρώσεις, ιδιαίτερα στους ώμους και στα γόνατα.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?