Θέλετε να ζήσετε πολλά χρόνια; Πηγαίνετε για τρέξιμο – 5′ αρκούν

Running
Κοινοποίηση

Αρκούν πέντε ή έστω δέκα λεπτά από τον χρόνο μας για να εξασφαλίσουμε τη μακροζωία; Ναι, απαντούν οι ειδικοί, αν τα εκμεταλλευτούμε πηγαίνοντας για τρέξιμο

Αναζητάτε κίνητρο να δέσετε τα κορδόνια σας και να πάτε για τρέξιμο; Τρέχοντας για μόλις πέντε ή δέκα λεπτά την ημέρα θα δείτε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια να μειώνεται σημαντικά, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Iowa που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology.

Τρία χρόνια περισσότερο ζουν κατά μέσο όρο όσοι τρέχουν συγκριτικά με όσους δεν τρέχουν, βάσει των συμπερασμάτων των ερευνητών. Επιπλέον, έχουν κατά 30% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αίτιο, αλλά και 45% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα μεγαλύτερα οφέλη δε έχουν εκείνοι που τρέχουν συστηματικά για μια περίοδο έξι ετών σύμφωνα με την έρευνα σε 55.137 άτομα  για μια περίοδο δεκαπέντε ετών.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν ότι τα οφέλη από το τρέξιμο ήταν ίδια ανεξαρτήτως του πόσο μακριά ή γρήγορα ανέφεραν οι συμμετέχοντες ότι έτρεχαν.

«Οι δρομείς ελάττωσαν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ανεξαρτήτως της απόστασης, της διάρκειας και της ταχύτητας» είπε ο επικεφαλής ερευνητής Duck-Chul Lee καθηγητής του τμήματος κινησιολογίας του Πανεπιστημίου της Iowa.

Είναι πραγματικά εύκολο να βρούμε δέκα λεπτά για να τρέξουμε στην καθημερινότητά μας, υποστηρίζει ο ερευνητής που πιστεύει ότι τα ευρήματα αυτά θα ωθήσουν περισσότερο κόσμο στην άσκηση.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?