Θεσσαλία – Ιατρείο Αλληλεγγύης Παλαμά: Πραγματοποίησε πάνω από 1.000 κατ’ οίκον επισκέψεις σε πλημμυροπαθείς

Plimira 1069932716
Κοινοποίηση

Η δομή στο 1 ½ μήνα της λειτουργίας της αποτέλεσε ένα χώρο παροχής υγειονομικής βοήθειας αλλά και ένας μοχλός διεκδίκησης λύσεων σε επείγοντα προβλήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή

Την ολοκλήρωση με επιτυχία του έργου και των σκοπών του Ιατρείου Αλληλεγγύης του Παλαμά που λειτούργησε από τις 18 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΚ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ανακοίνωσε ο Εκτορας Γάζος, πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΚ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε χθες.

Ο κ. Γάζος υπογράμμισε ότι η δομή στο 1 ½ μήνα της λειτουργίας της αποτέλεσε ένα χώρο παροχής υγειονομικής βοήθειας αλλά και ένας μοχλός διεκδίκησης λύσεων σε επείγοντα προβλήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό δράσης του Ιατρείου σημείωσε μεταξύ άλλων:

-Περισσότεροι από 50 γιατροί και νοσηλευτές από όλη τη χώρα παρείχαν υπηρεσίες υγείας στο Ιατρείο Αλληλεγγύης.

– Περισσότεροι από 300 ασθενείς προσήλθαν για φροντίδα υγείας τους.

– Έγιναν περισσότερες από 1.000 επισκέψεις σε σπίτια.

Μέσα από τις δράσεις του αναδείχθηκαν και προωθήθηκαν με την άσκηση πίεσης διάφορα σοβαρά ζητήματα όπως:

– Η μεταφορά του Κέντρο Υγείας από το Γυμναστήριο Παλαμά που ήταν ακατάλληλος και υγειονομικά επικίνδυνος χώρος στην τωρινή του θέση.

– Η απάντληση των υδάτων, τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων του Κέντρου Υγείας.

– Έγιναν υπό την πίεση των ιατρών μαζικοί εμβολιασμοί για τον τέτανο αναλαμβάνοντας η 5η ΥΠΕ όλη την ευθύνη.

– Καθιερώθηκε ημέρα Παιδιατρικού Ιατρείου την ώρα που δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο σύστημα υγεία στον Παλαμά.

Στη συνέχεια τόνισε: «Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους συναδέλφους του Κ.Υ. Παλαμά και του Νοσοκομείου που σήκωσαν το βάρος από την μια πλευρά της περίθαλψης των ασθενών και από την άλλη ολοκληρωτικά της μεταστέγασης του Κ.Υ. Παλαμά σε δύο διαφορετικά σημεία για προσωρινούς λόγους. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που ήλθαν και συνέβαλαν αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος ξέρουν πότε και που να μετακινηθούν για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη του και δεν χρειάζονται εντέλλεσθε».

Ο Εκτορας Γάζος τόνισε ότι τα δύο κοντέινερ που στέγασαν το ιατρείο βρίσκονται σε λειτουργική ετοιμότητα με ηλεκτρολογική και υδραυλική σύνδεση, με θέρμανση και συνεχείς καθαρισμούς και απολυμάνσεις και με ελάχιστο ξενοδοχειακό εξοπλισμό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την 5η ΥΠΕ για υγειονομικές παρεμβάσεις στον τομέα της πρόληψης προτείνοντας ενδεικτικά:

«Να γίνει περιοδικά χώρος που θα λειτουργεί το κλιμάκιο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που δημιουργήθηκε για τις πλημμύρες. Να αξιοποιηθεί για τη στέγαση των μαιών του Κ.Υ. Παλαμά και την παρακολούθηση του γενικού πληθυσμού καθώς δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος στην προσωρινή θέση που λειτουργεί. Να αποτελέσει χώρο υγειονομικής ανίχνευσης της πανδημία με ελέγχους για covid σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης».

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?