Θεσσαλονίκη: Χαλκός σε πόμολα και διακόπτες των δικαστηρίων κατά Covid-19

Xalkos 3
Κοινοποίηση

Ένα πρωτοποριακό προϊόν χρησιμοποιείται εδώ και λίγες μέρες στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για την αποτροπή μετάδοσης του  κορωνοϊού.  Πρόκειται για αυτοκόλλητα φύλλα χαλκού που άρχισαν να τοποθετούνται στα πόμολα γραφείων και τουαλετών, στους διακόπτες των ανελκυστήρων και του ηλεκτρικού ρεύματος και γενικά σε επιφάνειες του κτηρίου οι οποίες αγγίζονται συχνά.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο -της Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης- Χρήστο Νάστα. Κατόπιν σχετικού αιτήματος, το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε τη δαπάνη και έγινε προμήθεια συνολικά 4.400 αυτοκόλλητων φύλλων καθαρού αντιμικροβιακού χαλκού, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου Covid- 19.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, έπειτα από πρόσφατες εργαστηριακές μελέτες, τα φύλλα καθαρού χαλκού εξαλείφουν έως και 99,9% τους ιούς και τα βακτήρια που έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια τους, συμπεριλαμβανομένου και του κορωνοϊού. Η αντιμικροβιακή δράση των φύλλων χαλκού δεν επηρεάζεται από τη συχνότητα χρήσης, τις περιβαλλοντικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία), ούτε από την οξείδωση του. Αποτελούν το μόνο αντιμικροβιακό υλικό τοποθέτησης σε στέρεες επιφάνειες που προωθείται στην αγορά ως προϊόν με θετικές ιδιότητες για τη δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ: grtimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?