Κάλεσμα εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών από το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Woman Blood Donor
Κοινοποίηση

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προσφοράς, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών στο έργο του και τιμώντας παράλληλα τη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του Συλλόγου που ίδρυσε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που έχει αφήσει ουσιαστικό και βαθύ αποτύπωμα στη ζωή πολλών ανθρώπων τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας όσους, ενήλικες και παιδιά, χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους. Παράλληλα, υλοποιεί συνεχώς δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία της προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και συγκεντρώνει εθελοντές δότες μυελού των οστών, δημιουργώντας έτσι μια αστείρευτη δεξαμενή προσφορά, ζωής και ελπίδας. Ήδη οι εθελοντές δότες έχουν υπερβεί τους 160.000 ενώ 329 άνθρωποι μπόρεσαν να προσφέρουν αιμοποιητικά κύτταρα σε ισάριθμους ασθενείς που τα χρειάζονταν.

Συνοδοιπόρος του «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου θα είναι ο Όμιλος Motor Oil. Ο Όμιλος, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου, τιμώντας την μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού στο έργο του Συλλόγου. Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στην ομπρέλα του «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», ενός προγράμματος συνεισφοράς, μέσω του οποίου σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα με άμεσα και πρακτικά οφέλη στις ζωές των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Στις 5 Δεκεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στην κεντρική έξοδο του Μετρό και κατά τις ώρες 09.00 – 19.00, και η Πλατεία ΟΣΕ στο Λουτράκι κατά τις ώρες 09.00 – 19.00, θα φιλοξενούν τα περίπτερα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με τις ομάδες εθελοντών του Συλλόγου και του Ομίλου Motor Oil.

Τα περίπτερα αυτά – ένα εκ των οποίων θα φιλοξενηθεί και στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Motor Oil στην Αθήνα- θα λειτουργήσουν ως σημεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία της προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων αλλά και ως σημεία εγγραφής νέων δοτών.

Την ημέρα αυτή το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και όσοι το επιθυμούν να δώσουν στοματικό επίχρισμα (σάλιο), να συμπληρώσουν την αίτηση του συλλόγου και έτσι να εγγραφούν στην παγκόσμια και εγχώρια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Το μεγάλο αυτό βήμα ζωής μπορεί ενδεχομένως να σώσει τη ζωή ενός ασθενούς που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα. Ταυτόχρονα, μέσω αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, θα γίνει ενημέρωση του κοινού για τη δωρεά μυελού των οστών μέσα από εκπαιδευτικό υλικό ώστε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προσφορά ζωής για όσους έχουν ανάγκη.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?