Κέρκυρα: Αντιμικροβιακή θωράκιση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΟΣ
Κοινοποίηση

To Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη», ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών αντιμικροβιακής θωράκισης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ιδρύματος με αντιμικροβιακά προϊόντα χαλκού. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2022 και  υλοποιήθηκαν από την καινοτόμο εταιρεία Ελληνικός Χαλκός.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες-ενέργειες, με στόχο την αντιμικροβιακή θωράκιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου: 

Α. Πραγματοποιήθηκε επένδυση-επιχάλκωση με καινοτόμα & πιστοποιημένα αντιμικροβιακά προϊόντα καθαρού χαλκού 99,9% στις κοινόχρηστες επιφάνειες αφής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, σε επιφάνειες αφής & σημεία όπως: πόμολα & σημεία ώθησης θυρών, χειρολαβές, διακόπτες φωτιστικών, πόμολα & χειρολαβές συρταριών και ντουλαπιών, και σε αντικείμενα & επιφάνειες όπως ιατρικά μηχανήματα, κρεβάτια νοσηλείας, ιατρικά τραπέζια & πάγκους εργασίας, καρότσια μεταφοράς υγειονομικού υλικού, στατώ ορού και άλλα σημεία. 

Β. Πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση καινοτόμων & πιστοποιημένων αντιμικροβιακών φίλτρων αέρα κλιματιστικών χαλκού στην Κεντρική μονάδα κλιματισμού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Γ. Πραγματοποιήθηκε εφαρμογή καινοτόμου αντιμικροβιακού χρώματος στις εσωτερικές τοιχοποιήσεις της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Ο σκοπός της τοποθέτησης των αντιμικροβιακών προϊόντων καθαρού χαλκού 99,9% στις συχνά αγγιζόμενες επιφάνειες αφής, των αντιμικροβιακών φίλτρων αέρα κλιματιστικών χαλκού στις κλιματιστικές μονάδες, και  της εφαρμογής του αντιμικροβιακού χρώματος στις εσωτερικές τοιχοποιήσεις, είναι η έγκαιρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς όλων των ιών, παθογόνων βακτηρίων & μυκήτων που παρουσιάζουν διασπορά μέσω της αφής & μέσω του αέρα, συμπεριλαμβανομένου του μύκητα Candida auris, παθογόνων βακτηρίων όπως το E.coli & ο S.aureus κ.α, και ιών όπως ο SARS-CoV-2 (Covid-19), για την μείωση του μικροβιακού φορτίου, τον έλεγχο των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, την μείωση κατανάλωσης αντιβιοτικών, την μείωση αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά και την ελάττωση ημέρων νοσηλείας.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?