Και στα ελληνικά νοσοκομεία ο μύκητας Candida Auris που «θερίζει» τις ΗΠΑ – Ποιοι κινδυνεύουν

Κοινοποίηση

Ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα που μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες ημέρες, και των οποίων το ανοσοποιητικό λειτουργεί καλά (σσ δεν έχουν ανοσοκαταστολή) δηλώνει στο Πρακτορείο Fm, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης.

Το αμερικανικό CDC, χαρακτήρισε πρόσφατα τον αναδυόμενο ενδονοσοκομειακό μύκητα ως επείγουσα απειλή, καθώς εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε όλες τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και περισσότερες από τις μισές Πολιτείες των ΗΠΑ, αναφέρουν πλέον κρούσματα. Πόσο όμως πρέπει να ανησυχούμε εδώ στην Ελλάδα; ερωτήθηκε ο καθηγητής Ζαούτης. «Επί covid υπήρξε μία σημαντική αύξηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας από λοιμώξεις με Candida Auris διεθνώς.

Εμείς στην Ελλάδα έχουμε μία καταγραφή ήδη για τον περασμένο χρόνο όλων των μικροβίων που αφορούν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στο αίμα και η Candida Auris αποτελεί το 4,4% των συγκεκριμένων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Ωστόσο τα δύο πολυανθεκτικά μικρόβια που επηρεάζουν τα νοσοκομεία της Ελλάδας επί χρόνια, είναι η κλεψιέλα και το Acinetobacter που μαζί και τα δύο αποτελούν το 40%.Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ακόμα τα πολυανθεκτικά μικρόβια. Όντως βλέπουμε την Candida Auris να έχει εμφανιστεί, όπως σε άλλες χώρες, αλλά ακόμα είναι σε ένα χαμηλό ποσοστό στα νοσοκομεία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?