Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Στο “Παπαγεωργίου” 8 παιδιά χωρίς πρόβλημα υγείας, με εντολή Εισαγγελέα

Papageorgiou 2
Κοινοποίηση

Οκτώ παιδιά χωρίς πρόβλημα υγείας εισήχθησαν στο Παπαγεωργίου με εντολή εισαγγελέα, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, χθες Τετάρτη (07/02), 8 ανήλικα αδέρφια ηλικίας 7 μηνών έως 13 ετών, εισήχθησαν στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μετά από καταγγελία για παραμέληση, και χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος, η εξέλιξη αυτή προκαλεί αναστάτωση στη λειτουργία της Παιδιατρικής.

«Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παραμένουν επί μακρόν αναστατώνοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει πως «η οριακά στελεχωμένη κλινική αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό. Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν 8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικών προνοιακών δομών!»

Αναλυτικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

«8 ανήλικα αδέλφια εκ των οποίων το ένα 7 μηνών εισήχθησαν χθες με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Θα παραμείνουν άγνωστο πόσο ελλειψει προνοιακών μονάδων. Αναστατώνουν τη λειτουργιά της παιδιατρικής κλινικής

8 ανήλικα αδέρφια, εκ των οποίων το ένα 7 μηνών και τα υπόλοιπα 5-7-8-10-11-12-13 χρονών εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή χθες στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά από καταγγελία γειτόνων για παραμέληση.

Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παραμένουν επί μακρόν αναστατώνοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών. Πως θα εφημερεύσει σήμερα η παιδιατρική κλινικής του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, με την έξαρση των ιώσεων στα παιδιά και τις αυξημένες εισαγωγές που γίνονται όταν όλοι οι νοσηλευτές στη κλινική είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα 8 παραμελημένα παιδιά.

Η οριακά στελεχωμένη κλινική αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν 8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικών προνοιακών δομών!

Κάθε ημέρα δεκάδες κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή τις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων. Παραμένουν μήνες ελλείψει προνοιακών μονάδων. Ότι ακούτε από κακοποίηση ανηλίκων όλα αυτά τα παιδιά καταλήγουν στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή και παραμένουν μήνες. Κρίμα για τα κακοποιημένα παιδιά και μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων. Εκτιμάται σήμερα ότι πάνω από 100 παιδιά με εισαγγελική εντολή βρίσκονται στα νοσοκομεία χωρίς λόγο. Και όμως δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Στου κουφού τη πόρτα όμως όσο θέλεις βρόντα».

ΠΗΓΗ: NEWS247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?