Καυτό μπάνιο: Γιατί δεν κάνει καλό στα μαλλιά και στο δέρμα;

Ntous02
Κοινοποίηση

Μπορεί το καυτό νερό να είναι απίστευτα απολαυστικό ειδικά αυτή την εποχή που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία συνήθεια που δεν κάνει κάλο ούτε στην επιδερμίδα, αλλά ούτε στο τριχωτό της κεφαλής μας.

Ηαλήθεια είναι πως όλες περιμένουμε τη στιγμή που θα γυρίσουμε στο σπίτι μετά το γραφείο και θα απολαύσουμε ένα καυτό μπάνιο. Εκείνη η ώρα είναι μία από τις αγαπημένες μας μέσα στην ημέρα, καθώς υπάρχει ησυχία και ηρεμία για να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Μπορεί το καυτό νερό να είναι απίστευτα απολαυστικό ειδικά αυτή την εποχή που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία συνήθεια που δεν κάνει κάλο ούτε στην επιδερμίδα, αλλά ούτε στο τριχωτό της κεφαλής μας.

pexels-yaroslav-shuraev-5977758-(1).jpg

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν είμαστε για ώρες κάτω από το καυτό ντους, ο επιδερμικός φραγμός αποδυναμώνεται. Έτσι, διαταράσσεται η ισορροπία του με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται ευάλωτη στις εξωτερικές επιθέσεις -όπως είναι ο ήλιος-. Αλλάζουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος και έτσι η επιδερμίδα αφυδατώνεται και παρατηρείται έντονος κνησμός. Το καυτό νερό επιδεινώνει και την ακμή. Ναι, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Το καυτό νερό, λοιπόν, μπορεί να επιδεινώσει τις κοκκινίλες και τα σπυράκια στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Πώς επηρεάζει το καυτό νερό το τριχωτό της κεφαλής;

Εκτός από το δέρμα το καυτό μπάνιο επηρεάζει και τα μαλλιά. Το καυτό νερό αφαιρεί από το τριχωτό της κεφαλής όλα τα φυσικά έλαια με τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν την ανάπτυξη της τρίχας. Επιπλέον, αν έχεις βάψει πρόσφατα τα μαλλιά σου, το καυτό νερό θα επηρεάσει την λάμψη και το χρώμα τους. Με λίγα λόγια σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μαλλιά σου θα φαίνονται θαμπά και αφυδατωμένα.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω υπάρχει πιθανότητα να συμβούν σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε συνεχώς καυτό νερό την ώρα του μπάνιου σου. Το ξέρουμε είναι κάτι που το κάνουμε σχεδόν όλες! Αλλά είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας όλες τις επιπτώσεις που μπορούν να συμβούν.

ΠΗΓΗ: QUEEN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?