Κεράσι για ύπνο!

19027603 Shutterstock 196692305
Κοινοποίηση

Το να ξεκουραστείτε καλά τη νύχτα δεν είναι εφικτό για όλους. Στην Ευρώπη, πάνω από το 1/3 του πληθυσμού υπολογίζεται ότι έχουν κάποιο πρόβλημα ύπνου. Για το λόγο αυτό, πολλοί στρέφονται σε ιατρικά βοηθήματα ή συμπληρώματα για να αποκοιμηθούν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Η μελατονίνη είναι ένα από αυτά. Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι μια ουσία που παράγεται φυσικά στην επίφυση στον εγκέφαλο και έχει μια πολύ σημαντική λειτουργία στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης. Το σκοτάδι επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης, η οποία είναι γνωστή ως η ορμόνη του ύπνου.

Αυτή η ουσία δεν παράγεται μόνο στον οργανισμό μας, μπορεί να ληφθεί και από κάποιες τροφές που την περιέχουν σε μικρές ποσότητες. Για παράδειγμα το κεράσι είναι καλή πηγή μελατονίνης. Συνιστώνται οι πιο σκουρόχρωμες ποικιλίες του, όπως οι μαύρες και οι όξινες, καθώς είναι πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ενεργές ενώσεις.

Με μέτρο

Τα κεράσια βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου αφού, σύμφωνα με μια μελέτη, αυτό το φρούτο έχει υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης από άλλα τρόφιμα και επίσης απορροφάται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά από ό,τι περιέχεται σε ορισμένα συμπληρώματα.

Οι ειδικοί λένε πως η τακτική κατανάλωση κερασιών βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του ύπνου και σας εμποδίζει να σηκώνεστε στη μέση της νύχτας. Η μελατονίνη βοηθά τους κιρκάδιους ρυθμούς να συγχρονιστούν και να προκαλέσουν υπνηλία. Χάρη και στην αντιοξειδωτική του δύναμη, προστατεύει από το οξειδωτικό στρες.

Τα κεράσια θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα αλλά πρέπει να συμπληρωθούν με καλές συνήθειες ξεκούρασης. Επίσης, δεν πρέπει να τρώτε περισσότερα από 15 κεράσια την ημέρα.

Ποτέ και για κανένα λόγο υπερβολές. Ποτέ και πουθενά.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?