Κορωνοϊός: Έξαρση στους 65άρηδες – Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη

Vaccine 1955174014
Κοινοποίηση

Τελευταία δεδομένα του ECDC δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε άτομα άνω των 65 ετών στην Ευρώπη και την Ελλάδα, γεγονός που καθιστά αναγκαίο τον εμβολιασμό τους με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Σε υψηλό επίπεδο συντηρείται η νοσηρότητα της Covid-19 στους ηλικιωμένους, όπως προκύπτει από τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Με βάση την εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιεύει για τις αναπνευστικές λοιμώξεις, τα περιστατικά στα άτομα άνω των 65 ετών είναι διπλάσια σε σχέση με τον μέσο όρο στον γενικό πληθυσμό στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, για την εβδομάδα 30 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου, σε κάθε κρούσμα covid στον γενικό πληθυσμό αναλογούν δύο κρούσματα στους άνω των 65 (47,8 ανά 100.000 και 111,1 αντίστοιχα).

Η Ελλάδα παραμένει πρώτη στα κρούσματα στους άνω των 65 ετών, με 359 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού, έναντι 111,1 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού που ισχύει στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η χώρα μας παραμένει στην πρώτη θέση σε αναλογία κρουσμάτων σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, διατηρώντας σχεδόν τετραπλάσια επίπτωση συγκριτικά με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο (180,3 ανά 100.000, έναντι 47,8 ανά 100.000 πληθυσμού).

Στην έκθεση του ECDC αναφέρεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξε μία υποχώρηση στον αριθμό των νέων μολύνσεων. Όμως, την τελευταία εβδομάδα ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν απότομη αύξηση νέων περιστατικών, κυρίως στους ηλικιωμένους.

Τα τελευταία δεδομένα κάνουν ακόμη πιο επίκαιρο το κάλεσμα που απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στους πολίτες, ιδιαίτερα όσους είναι άνω των 60 ετών, να εμβολιαστούν κατά των μεταλλάξεων της covid, από την ημερίδα του ygeiamou.gr με θέμα «Εμβολιασμός και Δημόσια Υγεία: Προκλήσεις και Προοπτικές».

«Nα τρέξουν να εμβολιαστούν για να αντιμετωπίσουν τις μεταλλάξεις του ιού που έρχονται διαρκώς καινούργιες και δοκιμάζουν τα συστήματα υγείας», είπε και συμπλήρωσε πως «εμείς πρέπει σταθερά να ενημερώνουμε τους πολίτες για τη δυνατότητα τους να αντιμετωπίσουν με τρόπο αποτελεσματικό το ζήτημα αυτό».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας της Covid, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως πήραμε ένα μάθημα εκείνη την περίοδο «ότι ο άνθρωπος μπορεί, η επιστήμη έχει εργαλεία και πραγματικά μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους εχθρούς της υγείας των ανθρώπων στον πλανήτη» και χαρακτήρισε «υποδειγματικό» το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?