Κορωνοϊός – ΕΣΥ: Απίστευτος ο αριθμός νοσηλειών για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια

νοσοκομείο
Κοινοποίηση

Μεγάλη πτώση παρουσιάζουν αυτή την περίοδο οι δείκτες της πανδημίας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία για τους νοσηλευόμενους 

Συνεχίζει να συρρικνώνεται η επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, έχοντας φτάσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο μετά από τέσσερα χρόνια.

Όπως έχει γράψει το ygeiamou.gr από την προηγούμενη εβδομάδα, οι καθημερινές εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία μετριούνται πλέον στα δάχτυλα. Εκτός από τις νέες εισαγωγές, σημαντική μείωση παρουσιάζει και ο συνολικός αριθμός νοσηλευόμενων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έως χθες νοσηλεύονταν τόσο σε απλές κλίνες όσο και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας συνολικά 81 ασθενείς. Πρόκειται για αριθμό που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά την έξαρση της πανδημίας το 2020. Ταυτόχρονα, χθες πραγματοποιήθηκαν μόνο 11 νέες εισαγωγές.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε ρεκόρ νέων εισαγωγών και σε μία ημέρα έγιναν μόλις επτά σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι πριν από ένα 20ημερο ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έκανε γνωστό πως για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020, ολοκληρώθηκε εφημερία του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας χωρίς καμία εισαγωγή ασθενούς με κορωνοϊό.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Covid-19 κάνει «κύματα» και η προηγούμενη ανοσία – εν προκειμένω από τη νόσηση των εορτών των Χριστουγέννων για πολύ κόσμο – φθίνει με το πέρασμα του χρόνου. Συνεπώς, είναι πιθανό να ακολουθήσει μία έξαρση σε κάποιο χρονικό διάστημα από τώρα.

ΠΗΓΗ: YGEIAMOU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?