Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές και γονείς με το άνοιγμα των σχολείων

French Children Resume School After Summer Break In Saint Leu D'esserent
Κοινοποίηση

Η μεγάλη διασπορά του κορωνοιού στην χώρα μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξαιτίας και του συγχρωτισμού των εορτών, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές με το υπουργείο υγείας να προχωρά σε ισχυρές συστάσεις προς τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες ενώ αναμένονται οδηγίες και για τους μαθητές. 

Την ίδια στιγμή το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δημιουργεί προβληματισμό στο υπουργείο υγείας, υπό τον φόβο μεγαλύτερης αύξησης και διασποράς του κορωνοιού.

Το υπουργείο υγείας προανήγγειλε ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Σε ότι αφορά την εξάπλωση του κορωνοιού, της γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιώσεων τα οποία έχουν προκαλέσει αυξημένες εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία, το υπουργείο υγείας, σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.

Παράλληλα τονίζεται από το υπουργείο ότι στόχος του είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες υπογραμμίζοντας ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?