Κρυολόγημα: Γιατί μας ταλαιπωρεί περισσότερο το βράδυ – 3 tips για καλύτερο ύπνο

Woman Night Flu 1569676345
Κοινοποίηση

Ειδικοί εξηγούν τους λόγους πίσω από την επιδείνωση των συμπτωμάτων τη νύχτα και μοιράζονται tips που θα μας χαρίσουν τον ύπνο

Με τη θερμοκρασία που πέφτει να ευνοεί την κυκλοφορία εποχικών ιών όπως του κοινού κρυολογήματος, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την ημέρα που θα μας ρίξουν στο κρεβάτι. Είναι πικρή αλήθεια ότι οι περισσότεροι, ακόμα και αν φροντίσουν για τις τέσσερις κινήσεις – ματ που κρατούν τις ιώσεις μακριά, δύσκολα θα γλυτώσουν από μια λοίμωξη και ένα-δυο βράδια με ανυπόφορα συμπτώματα.

Η αναφορά στα βράδια δεν είναι τυχαία. Όλοι λίγο πολύ νιώσαμε ότι η καταρροή, οι μυϊκοί πόνοι και ο πονόλαιμος έγιναν βασανιστικά ανυπόφοροι μετά τη δύση του ηλίου. Μια απάντηση για τα συμπτώματα που εντείνονται τη νύχτα μπορεί να ανευρεθεί στο πώς λειτουργεί το ίδιο μας το σώμα και, συγκεκριμένα, το βιολογικό του ρολόι ή κιρκάδιος ρυθμός.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλες οι σωματικές λειτουργίες είναι προγραμματισμένες να εκτελούνται στο μέγιστο ή να «χαλαρώνουν» συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Για παράδειγμα, όταν ο ήλιος δύει και το σώμα αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα του ύπνου, ο εγκέφαλος μειώνει την έκκριση ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη, και δίνει εντολή στο έντερο να επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης.

Ορισμένα ανοσοκύτταρα ωστόσο γίνονται πιο ενεργά. Η μάχη με τους ιούς πυροδοτεί τη φλεγμονή που με τη σειρά της επιδεινώνει τα συμπτώματα, σύμφωνα με όσα εξήγησε στους New York Times ο Δρ Diego Hijano, ειδικός στις παιδιατρικές λοιμώδεις νόσους στο Ερευνητικό Νοσοκομείο Παίδων St. Jude.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?