Λίμπιντο: Ανεβάστε την με τρία δυνατά αφροδισιακά από το «φαρμακείο της φύσης»

Limpinto
Κοινοποίηση

Η εύρεση ενός τονωτικού για την ερωτική επιθυμία θα μπορούσε να κρύβεται και σε φυσικά προϊόντα, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες φαρμακευτικές λύσεις 

Αφροδισιακά τρόφιμα -και μάλιστα φυσικά- που απογειώνουν την ερωτική επιθυμία χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων. Και ενώ σήμερα υπάρχουν και φαρμακευτικά σκευάσματα που ενισχύουν τη λίμπιντο, ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία στις εναλλακτικές λύσεις της φύσης, όπως οι παρακάτω. Σε κάθε περίπτωση όμως, έαν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα σεξουαλικής δυσλειτουργίας φροντίστε πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μάκα (Maca)

Η ρίζα Maca, με προέλευση από τις Άνδεις του Περού, συμβάλλει στην ενίσχυση της λίμπιντο. Μελέτες σε ζώα έχουν διαπιστώσει αύξηση της λίμπιντο και της στυτικής λειτουργίας σε τρωκτικά μετά την κατανάλωση της ρίζας, ενώ υπάρχουν και κλινικές μελέτες που υποδεικνύουν ότι μπορεί να ενισχύσει τη λίμπιντο στους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, μια μικρή μελέτη συμπέρανε ότι η ρίζα μάκα (1,5-3,5 γραμμάρια την ημέρα σε μια περίοδο 2-12 εβδομάδων) συμβάλλει σε μικρότερη μείωση της λίμπιντο που συνήθως εμφανίζεται ως παρενέργεια ορισμένων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Τριβόλι (Τribulus)

Το φυτό Tribulus terrestris φαίνεται ότι μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική λειτουργία μέσω της τόνωσης της ερωτικής επιθυμίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης σε ορισμένα ζώα, χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί και στους ανθρώπους. Περιορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και της επιθυμίας σε άνδρες και γυναίκες.

Φιστίκι Αιγίνης

Τα φιστίκια έχουν πολλά και ποικίλα οφέλη, όπως για την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά μπορούν επίσης και να συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων της στυτικής δυσλειτουργίας. Μια μικρή μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες που κατανάλωναν 100 γραμμάρια φιστίκια για 3 εβδομάδες παρουσίασαν αυξημένη ροή αίματος στο πέος και καλύτερη στύση. Ωστόσο, η μελέτη αυτή δεν χρησιμοποίησε ομάδα εικονικού φαρμάκου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ερμηνεία των αποτελεσμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να οφείλονται στην ούτως ή άλλως καλύτερη ροή του αίματος σε όλο το σώμα.

ΠΗΓΗ: YGEIAMOU

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?