Λίμπιντο: Εννέα τρόποι να κάνετε πιο πικάντικη την ερωτική σας ζωή

Couple Bed 2298732713
Κοινοποίηση

Υπάρχει τρόπος να ανανεώσετε τη σεξουαλική σας ζωή και είναι πιο εύκολος απ’ όσο νομίζετε – Ανακαλύψτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές

Μια υγιής σεξουαλική ζωή αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος κάθε ερωτικής σχέσης και, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, ακούμε πολλά σχετικά με το πώς πρέπει να είναι και να βιώνεται το σεξ. Κι ενώ η σημασία μια υγιούς σεξουαλικής ζωής επισημαίνεται με κάθε ευκαιρία, ο τρόπος να διατηρηθεί και να μην «βαλτώνει» δεν σχολιάζεται ιδιαίτερα. Κι όμως, αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που παρατηρείται ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις.

«Υπάρχουν τρία πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσετε καθώς προσπαθείτε να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή: Η ασφάλεια, η ευχαρίστηση και η γνωριμία με το σεξουαλικό εαυτό σας», σχολιάζει η δρ. Juliana Hauser, θεραπεύτρια σεξουαλικής ζωής.

Αρχικά, θα πρέπει το ζευγάρι να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας, ώστε καθένας από τους δύο να μπορεί να επικοινωνήσει με άνεση και ειλικρίνεια τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Βεβαιωθείτε πως ό,τι κάνετε είναι κάτι που θέλετε και οι δύο και έχετε επιλέξει συνειδητά. Εξερευνήστε τι ενεργοποιεί την ερωτική σας διάθεση και τι προκαλεί ευχαρίστηση στο σώμα σας. Εάν νιώθετε ότι έχετε φτάσει σε αδιέξοδο, αναζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού, που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναθερμάνετε την ερωτική σχέση με το σύντροφό σας. Η δρ. Hauser αποκαλύπτει εννέα τρόπους να το καταφέρετε:

1. Μείνετε στο σπίτι και κάντε το να μοιάζει με διακοπές

Προγραμματίστε ένα ραντεβού στο σπίτι, αλλά αντιμετωπίστε το σαν διακοπές. Μην ασχοληθείτε, δηλαδή, με άλλες υποχρεώσεις, ενώ αν έχετε παιδιά, φροντίστε να τα απασχολήσετε με μια εξωτερική δραστηριότητα, ώστε να μην βρίσκονται στο σπίτι. To σημαντικό είναι να διασφαλίσετε μερικές στιγμές μόνοι σας, μακριά από έγνοιες και λοιπές υποχρεώσεις, ώστε να απολαύσετε τον προσωπικό σας χρόνο.

2. Εστιάστε στο αισθησιακό παιχνίδι

Εξερευνήστε διαφορετικές πρακτικές που μπορούν να σας ερεθίσουν και τονώσουν την ερωτική σας διάθεση, όπως ποιες είναι οι ερωτογενείς περιοχές σας ή η μουσική που σας βοηθά να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Εάν ξέρετε ήδη τι εξιτάρει το ενδιαφέρον σας, οργανώστε μια βραδιά που θα περιλαμβάνει όλα όσα σας αρέσουν.

3. Φτιάξτε μια λίστα σεξουαλικών επιθυμιών

Σκεφτείτε τι είναι αυτό που πάντα θέλατε να δοκιμάσετε, αλλά δεν έχετε τολμήσει έως τώρα. Εξερευνήστε επιλογές που ακούγονται διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες. Βρείτε ιδέες που σας προκαλούν ενθουσιασμό και σας εξάπτουν την περιέργεια, σας προσφέρουν ευχαρίστηση και σας εμπνέουν να εξερευνήσετε περισσότερο τον εαυτό σας και τη σχέση με το σύντροφό σας με πολλούς τρόπους. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ιδέες που συμπεριλαμβάνουν την αλλαγή, είτε αυτή αφορά στον τόπο, τον τρόπο ή σε οτιδήποτε άλλο. Διευρύνετε τους ερωτικούς σας ορίζοντες και αποκτήστε νέες εμπειρίες.

4. Δώστε προτεραιότητα στη μη σεξουαλική σχέση με τον σύντροφό σας

Η οικοδόμηση και η διατήρηση μιας γεμάτης σεξουαλικής ζωής προϋποθέτει οικειότητα και τρυφερότητα και έξω από αυτήν, σε γενικό επίπεδο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε μαζί πράγματα που σας ευχαριστούν και σας φέρνουν πιο κοντά. Φροντίστε, επίσης, να καλλιεργήσετε συναισθηματική οικειότητα, η οποία δημιουργεί ασφάλεια και προάγει τη σύνδεση των συντρόφων. Μιλήστε για τους στόχους και τα όνειρα που έχετε για την κοινή σας ζωή. Δώστε προσοχή ο ένας στον άλλον και φροντίσετε να εκφράζετε την εκτίμησή σας και να ανανεώνετε τη σχέση σας καθημερινά και όχι μόνο σε ειδικές περιστάσεις.

5. Δοκιμάστε σεξουαλικά παιχνίδια

Υπάρχει στο εμπόριο μια ευρεία γκάμα σεξουαλικών εργαλείων και παιχνιδιών για να πειραματιστείτε. Πριν επιλέξετε εξαρτήματα, σκεφτείτε ποιες είναι οι ερωτογενείς ζώνες σας, ώστε να κάνετε επιλογές προσανατολισμένες στις περιοχές αυτές.

6. Πειραματιστείτε με ρόλους

Μπορείτε να… «ξανασυστηθείτε» στην ερωτική σας ζωή, αναπαριστώντας πρόσωπα και ρόλους που σας εξιτάρουν. Μπορείτε να βοηθήσετε αυτό το παιχνίδι ρόλων, χρησιμοποιώντας ειδικές στολές και κοστούμια που θα διεγείρουν την ερωτική σας διάθεση και τη φαντασία.

7. Κάντε τα πάντα διαφορετικά

Η καθημερινότητα των περισσότερων χαρακτηρίζεται ούτως ή άλλως από ρουτίνα, κάτι το οποίο, μοιραία αποτυπώνεται πολλές φορές και στη σεξουαλική ζωή, καθιστώντας την αρχή του τέλους μιας απολαυστικής ερωτικής εμπειρίας. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα για αλλαγές; Διαλέξτε ένα διαφορετικό μέρος ή μια εναλλακτική ώρα της ημέρας από αυτή που συνήθως κάνετε σεξ για να έρθετε κοντά. Βγείτε πρώτα ένα ρομαντικό ραντεβού και εξερευνήστε διαφορετικές σεξουαλικές εμπειρίες. Γενικώς, μην ακολουθήσετε τη συνήθη ρουτίνα κινήσεων. Θα εκπλαγείτε από το πόσο αυτές οι μικρές αλλαγές μπορούν να τονώσουν την ερωτική σας ζωή.

8. Κάντε πράξη τις φαντασιώσεις σας

Οι φαντασιώσεις μπορούν να προσφέρουν μια πλούσια πηγή δημιουργικών ιδεών για τη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής. Εξερευνήστε τις φαντασιώσεις που βρίσκετε συναρπαστικές και μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο πλαίσιο της σχέσης σας. Μη ντραπείτε να εκμυστηρευτείτε στο σύντροφό σας τι θα θέλατε να δοκιμάσετε, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι η εκπλήρωση φαντασιώσεων θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

9. Μάθετε μαζί

Υπάρχουν πολλές πηγές από τις οποίες μπορείτε να λάβετε χρήσιμες πληροφορίες για τη σεξουαλική σας διαπαιδαγώγηση και, όσα χρόνια κι αν δοκιμάζετε τον στίβο του σεξ, πάντα μπορούν να βοηθήσουν. Αναζητήστε άρθρα και εκπαιδευτικά βίντεο, προσπαθήστε να μάθετε παρέα μια νέα δεξιότητα ή υιοθετήστε τεχνικές που εστιάζουν στη σεξουαλική σύνδεση. Μπορείτε, επίσης, να αναζητήσετε την υποστήριξη ενός ειδικού σεξουαλικής υγείας. Ενημερωθείτε και αφήστε τις συμβουλές να σας εμπνεύσουν στην οικοδόμηση μιας πιο υγιούς ζωής.

ΠΗΓΗ: yeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?