Νοσοκομεία: Τι αλλάζει από σήμερα στα φάρμακα των ασθενών

Doctor Giving Out Drugs To Patient 3x2
Κοινοποίηση

Από σήμερα, η προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων για τα οποία έχουν συναφθεί συμφωνίες με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ΕΚΑΠΥ

Μετά από αρκετές παρατάσεις έφτασε η στιγμή έναρξης της πλήρους λειτουργίας της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), ως κεντρικής αρχής προμήθειας φαρμάκων στα νοσοκομεία. Το νέο σύστημα ξεκινά να λειτουργεί από σήμερα, με όλες τις πλευρές να δηλώνουν αισιοδοξία ότι θα επιλύσει σειρά προβλημάτων. Ένα από αυτά είναι οι «αρρυθμίες» που παρατηρούνται στη σειρά προγραμματισμένων θεραπειών – για παράδειγμα χημειοθεραπείες – όταν τελειώνουν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και υπάρχει η δυσκολία παραγγελίας φαρμάκων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έλαβαν όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», από σήμερα, 16 Οκτωβρίου, η προμήθεια σκευασμάτων για τα οποία έχουν συναφθεί συμφωνίες με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Διαχείρισης Φαρμάκων, στο πληροφοριακό σύστημα της ΕΚΑΠΥ. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 500 κωδικούς φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?