Οι τέσσερις καλύτερες ασκήσεις γυμναστικής

Exercisewoman
Κοινοποίηση

Δεν ασκείστε τακτικά, αλλά αποφασίσατε πως θέλετε να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση; Τα βήματα για να το πετύχετε είναι απλά

Μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες για το σώμα σας δεν απαιτούν να πάτε γυμναστήριο. Δεν χρειάζεται καν να έχετε ικανότητες μαραθωνοδρόμου. Αντιθέτως είναι απλές και μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία σας και κατ’ επέκταση για σας τους ίδιους. Θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο, να βελτιώσετε την ισορροπία και την ευρύτητα των κινήσεών σας, να ενδυναμώσετε τα οστά σας, να προστατεύσετε τις αρθρώσεις σας, να αποτρέψετε προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης, ακόμα και να ενισχύσετε τη μνήμη σας!

Ας τις δούμε λοιπόν μία προς μία:

Κολύμπι
Το κολύμπι είναι η τέλεια προπόνηση. Η άνωση του νερού επιτρέπει στο σώμα να επιπλεύσει και ανακουφίζει τον πόνο από τις αρθρώσεις διευκολύνοντας έτσι την κινητικότητα. Η έρευνα κατέδειξε πως η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την ψυχική σας κατάσταση φέρνοντάς σας σε καλύτερη διάθεση. Για όσους προτιμούν κάτι πιο εξεζητημένο οι αεροβικές ασκήσεις στο νερό είναι επίσης μία εξαιρετική επιλογή που βοηθά σε ακόμη μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

Τάι Τσι
Η αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη που ενσωματώνει κίνηση και χαλάρωση είναι ιδανική για το σώμα και το μυαλό. Στην πραγματικότητα Τάι Τσι ονομάζεται «διαλογισμός σε κίνηση». Αποτελείται από μία σειρά ομαλές, κυκλικές, ήπιες και αρμονικές κινήσεις μεταβαίνοντας εύκολα από τη μία στην άλλη. Αξίζει να προστεθεί πως τα μαθήματα προσφέρονται σε διάφορα επίπεδα καθιστώντας το Τάι Τσι προσβάσιμο για ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε φυσικής κατάστασης. «Το Τάι Τσι είναι ιδιαίτερα καλό για τους ηλικιωμένους επειδή βασικό και σημαντικό στοιχείο του είναι η ισορροπία, την οποία χάνουμε με την πάροδο των ετών», τονίζει ο Δρ Martin Lee, συγγραφέας του βιβλίου “The Healing Art of Tai Chi”.

Περπάτημα
Απλό, αλλά άκρως αποτελεσματικό και θεραπευτικό. Το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας, να ενισχύσετε τα οστά, να διατηρήσετε την αρτηριακή πίεση υπό έλεγχο, να βελτιώσετε την ψυχολογική σας διάθεση και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών ασθενειών όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Σύμφωνα με μελέτες το συστηματικό περπάτημα ανήκει στις σωματικές δραστηριότητες που μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυσης της μνήμης, καθώς και στην επιβράδυνση της φθοράς της που παρουσιάζεται με τη πάροδο των χρόνων, λόγω γήρατος.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε περπάτημα είναι ένα καλό και άνετο ζευγάρι παπούτσια. Ξεκινήστε τις βόλτες σας για περίπου 10-15 λεπτά τη φορά με ζωηρό ρυθμό. Με την πάροδο του χρόνου δοκιμάστε να περπατήσετε περισσότερο και με πιο γρήγορο ρυθμό με τελικό στόχο να περπατάτε 30 έως 60 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Ασκήσεις Kegel
Πρόκειται για ασκήσεις η αποτελεσματικότητα των οποίων δεν θα γίνει ορατή με γυμνό μάτι στην εξωτερική σας εμφάνιση, αλλά στοχεύουν στην βελτίωση της υγείας σας. Συγκεκριμένα ενισχύουν τους μυς του πυελικού εδάφους που στηρίζουν την κύστη (μπορείτε να καταλάβετε ποιους μύες δουλεύετε εάν επιχειρήσετε να σταματήσετε την ροή των ούρων σας). Οι ισχυροί μύες του πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην πρόληψη της ακράτειας. Ενώ η επικρατούσα άποψη είναι πως πρόκειται για «γυναικείες» ασκήσεις, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς μπορεί να είναι ωφέλιμες και για τους άνδρες.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?