Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας: Κάλεσμα εθελοντών για την καταπολέμηση της μοναξιάς

Κοινοποίηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου), το Ινστιτούτο Prolepsis καλεί όσους πολίτες επιθυμούν, να ενταχθούν ως εθελοντές στο πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία και να στηρίξουν τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Στόχοι του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της μοναξιάς, της κοινωνικής απομόνωσης και της περιθωριοποίησης των ατόμων 65 ετών και άνω, μέσα από την ανθρώπινη επαφή και τη δημιουργία σχέσεων φιλίας και κοινωνικών δεσμών.

Οι εθελοντές συνδέονται με άτομα της Τρίτης Ηλικίας, επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί τους σε τακτική βάση, πραγματοποιούν συναντήσεις, τους ενδυναμώνουν ψυχικά και συναισθηματικά και δημιουργούν σχέσεις φιλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συλλογικές δράσεις, όπως περιπάτους, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, δράσεις ψυχαγωγίας κ.ά.

Εκτός από τη διασύνδεση με τους ηλικιωμένους, οι εθελοντές υποστηρίζουν και την Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία – 2106101300.

Η γραμμή λειτουργεί από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή για 12 ώρες, από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ και οι εθελοντές απαντούν σε κλήσεις μοναχικών ηλικιωμένων που χρειάζονται κάποιον να τους ακούσει.

Οι εθελοντές του προγράμματος λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και εποπτεία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες filiasekatheilikia.gr και www.prolepsis.gr, ή να επικοινωνήσουν με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στην τηλεφωνική γραμμή 210-6255700 (εσωτ. 119).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?