ΠΟΕΔΗΝ: Παράνομες αναθέσεις σε ιδιωτικά ασθενοφόρα δευτερογενών διακομιδών

65ba14242400003b00280098
Κοινοποίηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει παράνομες αναθέσεις σε ιδιωτικά ασθενοφόρα δευτερογενών διακομιδών.

«Μια σειρά από Διοικήσεις Νοσοκομείων όπως, τελευταία, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αναθέτουν σε ιδιωτικά ασθενοφόρα τις δευτερογενείς διακομιδές. Δηλαδή τη μεταφορά των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο, στο σπίτι τους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνει ότι οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων επιβαρύνονται κατά πολύ και ταυτόχρονα υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς. Προσθέτει ότι τα νοσοκομεία υπογράφουν μη νόμιμες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων χωρίς να έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να λειτουργούν ασθενοφόρα, εκφράζοντας την απορία «πώς επιτρέπεται σε δημόσιες υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία να παρανομούν».

Η ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο άδειες για ασθενοφόρα μπορούν να διαθέτουν μόνο ιδιωτικές κλίνες ή ασφαλιστικές εταιρείες και μόνο για τους δικαιούχους. «Και όμως, παράνομα, οι άδειες ασθενοφόρων υπενοικιάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος μέσω των νοσοκομείων παρανομεί» σημειώνει. Η λύση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι «η σύσταση των θέσεων των οδηγών στα νοσοκομεία οι προσλήψεις οδηγών, προκειμένου τα ίδια τα νοσοκομεία να πραγματοποιούν τις δευτερογενείς διακομιδές. Ήδη, νοσοκομεία έχουν συστήσει την εν λόγω υπηρεσία και αναλαμβάνουν τις δευτερογενείς διακομιδές (πχ. Άρτα)», καταλήγει.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?