Ποια ζευγάρια κάνουν το καλύτερο σεξ: Παντρεμένα ή ανύπαντρα; Τι δείχνει μελέτη

Κοινοποίηση

Αν αναρωτιέστε ποια ζευγάρια κάνουν το καλύτερο σεξ, διαβάστε αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα που προκύπτουν από μελέτη για τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Αρκετά συχνά πιστεύουμε ότι ο γάμος παρέχει ένα καλύτερο οικοσύστημα για τη σεξουαλική ικανοποίηση, γιατί τα ζευγάρια που είναι ανύπαντρα είναι λιγότερο αφοσιωμένα ο ένας στον άλλον και έχουν πιο φιλελεύθερη στάση απέναντι στις σεξουαλικές συμπεριφορές σε σύγκριση με τους παντρεμένους.

Αυτό κάνει τα ανύπαντρα ζευγάρια να έχουν λιγότερο κίνητρο για να επενδύσουν σε δεξιότητες που αρέσουν στον σύντροφο και να δημιουργήσουν κεφάλαια ειδικά για τη σχέση, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητές τους για καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.

Από την άλλη τα παντρεμένα άτομα είναι πιο ικανοποιημένα, επειδή ανησυχούν λιγότερο για την απόρριψη ή την έλλειψη αγάπης. Ωστόσο, αυτά τα επιχειρήματα αντιτίθενται σε έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων που επιλέγουν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες εκτός γάμου.

Μάλιστα σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, τα παντρεμένα ζευγάρια είχαν κατά μέσο όρο μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση από τα ανύπαντρα ζευγάρια. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η μεγαλύτερη οικειότητα και εμπιστοσύνη μεταξύ των παντρεμένων ζευγαριών, καθώς και η μεγαλύτερη διάρκεια της σχέσης τους.

Επιπλέον, τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν συχνά περισσότερες ευκαιρίες για σεξ, καθώς ζουν μαζί και έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Όμως μια νέα μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα.

Όταν η σεξουαλική ζωή γίνεται πιο ανεκτική

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, η σεξουαλική επανάσταση συνέβαλε σε μια αλλαγή στις σεξουαλικές πρακτικές: Ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων που έχει ο μέσος άνθρωπος στη ζωή του έχει αυξηθεί και το σεξ εκτός γάμου έχει σταδιακά αποστιγματιστεί.

Για παράδειγμα, μια έρευνα της Gallup δείχνει ότι οι Αμερικανοί το 2015 είχαν 16 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες πιθανότητες να εγκρίνουν μία σχέση εκτός γάμου από ότι το 2000, 15 μονάδες περισσότερες πιθανότητες να εγκρίνουν το προγαμιαίο σεξ και ακόμη και μία μονάδα που εγκρίνει την απιστία. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι παίρνουν κάτι που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί στην έρευνα.

Κάτι μπορεί να έχει αλλάξει στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε πολλοί από εμάς στις σημερινές σχέσεις.

Ο γάμος αυξάνει τη σεξουαλική ικανοποίηση;

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, ανααλύθηκε η έκταση και οι καθοριστικοί παράγοντες της σεξουαλικής ικανοποίησης μεταξύ επτά ομάδων σχέσης: παντρεμένοι, εργένηδες, διαζευγμένοι, όπου οι δύο τελευταίες ομάδες σε ελεύθερους, σε σχέση από απόσταση και σε συγκατοίκηση.

Επιπλέον, μελετήθηκαν τα επίπεδα της σεξουαλικής αυτοεκτίμησης, της σεξουαλικής επικοινωνίας και της συχνότητας του σεξ για τις διαφορετικές ομάδες κατάστασης σχέσης ως προγνωστικούς παράγοντες της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Αναλύοντας τις απαντήσεις 3.207 ερωτηθέντων από τη Γερμανία, ηλικίας 32-46 ετών, βρέθηκαν ενδιαφέροντα ευρήματα.

  • Πρώτον, ο γάμος προφανώς δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για τη σεξουαλική απόλαυση. Στην πραγματικότητα, τα παντρεμένα ζευγάρια είναι από τις λιγότερο σεξουαλικά ικανοποιημένες ομάδες.
  • Δεύτερον, οι παντρεμένοι ανέφεραν χαμηλότερα ποσοστά σεξουαλικής αυτοεκτίμησης και δεξιοτήτων σεξουαλικής επικοινωνίας από τις περισσότερες ομάδες.
  • Τρίτον, η ομάδα που έδειξε τα υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης είναι αυτή των ανύπαντρων ζευγαριών που ζουν χωριστά.

Η μόνη εξαίρεση είναι αυτή των άγαμων ατόμων που επί του παρόντος δεν έχουν σύντροφο. Η συγκεκριμένη ομάδα σημείωσε χαμηλότερη βαθμολογία από την ομάδα των παντρεμένων όσον αφορά τη σεξουαλική ικανοποίηση. Ωστόσο, ο κύριος λόγος που ήταν λιγότερο σεξουαλικά ικανοποιημένοι από τα παντρεμένα ζευγάρια ήταν η συχνότητα του σεξ, η οποία ήταν φυσικά χαμηλότερη για τους ανύπαντρους χωρίς σύντροφο από ό,τι για τα ζευγάρια. Αλλά ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής αυτοεκτίμησης και δεξιοτήτων σεξουαλικής επικοινωνίας από τους παντρεμένους.

Επομένως, φαίνεται ότι δεν είναι ο γάμος που ωφελεί τη σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά το να έχουμε σύντροφο, κάτι που πολλές φορές είναι προσωπική επιλογή.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα παντρεμένα ζευγάρια, που είναι λιγότερο σίγουρα για τις σεξουαλικές τους δεξιότητες από τις περισσότερες ομάδες, παντρεύονται ακριβώς επειδή θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανασφάλειες.

Τι επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή και ικανοποίηση στα ζευγάρια, παντρεμένα ή ανύπαντρα

  • Η ηλικία: Τα νεαρά ζευγάρια έχουν γενικά μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία από τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Η υγεία: Τα προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη ή το στρες, μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική επιθυμία και τη λειτουργία.
  • Οι κοινωνικοί παράγοντες: Η πίεση από την οικογένεια ή τους φίλους μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.
  • Η διατροφή και άσκηση: Η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση μπορούν να βελτιώσουν τη γενική υγεία και ευεξία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής ζωής.
  • Η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ: Η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική επιθυμία και τη λειτουργία.
  • Η μεταξύ σας σχέση: Τα προβλήματα στη σχέση, όπως η έλλειψη επικοινωνίας ή η έλλειψη εμπιστοσύνης, μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή.

ΠΗΓΗ: oloygeia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?