Προειδοποίηση ΕΟΦ για επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

αρχείο λήψης (48)
Κοινοποίηση

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξέδωσε ανακοίνωση για 5 επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου.
Επικίνδυνες δραστικές ουσίες περιέχουν 5 συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί, ότι το προϊόν Advanced glucose support caps το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο).

Οι εν λόγω φαρμακευτικές δραστικές ουσίες glyburide και metformin χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση τους επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Kuka Flex Forte caplets, Reumo Flex caplets, Artri King tablets περιέχουν diclofenac
Τα προϊόντα Kuka Flex Forte caplets, Reumo Flex caplets, Artri King tablets τα οποία κυκλοφορούν στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπληρώματα διατροφής, περιέχουν τη φαρμακευτική δραστική ουσία diclofenac, η παρουσία της οποίας τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφα).

Η φαρμακευτική δραστική ουσία diclofenac συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες και σε συνδυασμό με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Προϊόν DIAXIL
Το προϊόν DIAXIL το οποίο προωθείται μέσω διαδικτύου σαν συμπλήρωμα διατροφής προς τους καταναλωτές, προβάλλεται με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση που σχετίζεται με την πρόληψη και θεραπεία του διαβήτη.

Το προϊόν DIAXIL δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ και ως εκ τούτου το προϊόν αυτό δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Στις ιστοσελίδες που προβάλλεται, αποτρέπεται η προμήθεια αυτού από τα φαρμακεία παρά μόνο από συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην προβούν σε προμήθεια και χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος και σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΠΗΓΗ: https://www.oloygeia.gr/health/proeidopoiisi-eof-gia-epikindyna-sympliromata-diatrofis/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?