Πόσο νερό την ημέρα μάς βοηθά να χάσουμε κιλά

Den Pinw Arketo Nero Ti Na Kanw
Κοινοποίηση

Υπάρχει μια ποσότητα νερού που αναφέρεται ως «βοηθητικό σημείο εκκίνησης για την απώλεια βάρους».

Το δεδομένο είναι πως το νερό μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Προφανώς και δεν μπορεί από μόνο του να κάνει τη δουλειά.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι βοηθά να αισθανθούμε κορεσμό, όπως έχει φανεί σε διάφορες έρευνες. Επίσης, λειτουργεί πολύ καλύτερα στον οργανισμό μας από ό,τι άλλα ποτά -όπως τα αναψυκτικά ή τα ενεργειακά.

Επίσης, αν γυμνάζεστε το νερό φροντίζει να μην αφυδατωθείτε, κάτι που επιδεινώνει το αίσθημα της κόπωσης -μεταξύ πολλών άλλων.

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν και ότι το νερό μπορεί να ενισχύσει ελαφρώς τον μεταβολισμό, ωστόσο τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι ασαφή (δεν υπάρχουν δεδομένα, ακόμα).

Πόσο νερό όμως, χρειαζόμαστε κάθε ημέρα για να πάρουμε όλα τα οφέλη που έχει να προσφέρει;

Σύμφωνα με εργασίες που έχουν γίνει, ως «βοηθητικό σημείο εκκίνησης για την απώλεια βάρους» αναφέρονται τα 4 με 8 ποτήρια νερό (1-2 λίτρα) κάθε 24ωρο.

Από εκεί και πέρα βέβαια, παίζουν ρόλο οι ατομικές ανάγκες. Δηλαδή, τα πιο μεγαλόσωμα άτομα χρειάζονται περισσότερο νερό, κάτι που ισχύει και για όσους ιδρώνουν πολύ. Είτε γιατί ασκούνται, είτε γιατί είναι αποτέλεσμα της δουλειάς τους, είτε γιατί ζουν σε θερμότερα κλίματα.

Πέραν του νερού που πίνουμε, βοηθάμε την κατάσταση αν τρώμε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (πχ λαχανικά, φρούτα, σούπες). Συνήθως λαμβάνουμε δια αυτής της οδού το 20% του νερού που έχουμε ανάγκη κάθε ημέρα.

Κατά συνέπεια, κρατήστε πως στα 11.5 ποτήρια που -βάσει ερευνών- πρέπει να πίνουν οι γυναίκες κάθε ημέρα και στα 15.5 ποτήρια που χρειάζονται οι άνδρες, συνυπολογίζεται το νερό που λαμβάνουν από τα τρόφιμα. Άρα γίνονται 9 και 13 ‘καθαρά’ ποτήρια, αντίστοιχα.

Όσοι γυμνάζονται, χρειάζονται 3.2 έως 4 ποτήρια νερό με το γεύμα που λαμβάνουν πριν την προπόνηση -έως 2 ώρες πριν την άσκηση. Συνεχίζουν να πίνουν υγρά μέχρι την προπόνηση, σε στόχο «το χρώμα των ούρων να γίνει ανοιχτό κίτρινο έως καθαρό».

Αν θέλετε να μάθετε πόσο ακριβώς νερό χρειάζεστε κάθε ημέρα, πολλαπλασιάστε τα κιλά του βάρους σας με το 0.033. Μετά βάλτε στην εξίσωση τους μυς σας (όσο περισσότερο μυϊκό ιστό έχετε, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεστε ώστε να τους ενυδατώσετε για να λειτουργούν καλά).

ΠΗΓΗ: NEWS247

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?