Πώς συνδέεται το σεξ με μια κρίση άσθματος

Κοινοποίηση

Οι ερευνητές λένε ότι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σχέση του σεξ και του άσθματος θα «βελτιώσει τη ζωή των ασθενών, αλλά και τον γάμο τους».

Μεταξύ 40% και 90% των πασχόντων από άσθμα, εκδηλώνουν συμπτώματα μετά από έντονη άσκηση, είναι απίθανο όμως να θεωρούν ότι το σεξ αποτελεί μορφή σωματικής άσκησης.

Ο Δρ. Ariel Leung, βασικός συγγραφέας της μελέτης και επικεφαλής εσωτερικής ιατρικής στο ιατρικό κέντρο Saint Agnes στην Καλιφόρνια, είπε: «Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η ενέργεια που δαπανούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ισοδυναμεί με το ανέβουν δύο σκάλες».

Οι περιπτώσεις άσθματος που προκαλείται από το σεξ είναι σπάνιες, πιθανώς επειδή όσοι υποφέρουν από κρίσεις δεν κάνουν τη σύνδεση.

Οι ερευνητές εξέτασαν μια βάση δεδομένων (PubMed), που περιέχει περισσότερες από 34 εκατομμύρια αναφορές και περιλήψεις βιοϊατρικής βιβλιογραφίας, για διαφορετικούς συνδυασμούς λέξεων-κλειδιών, όπως σεξουαλική επαφή, άσθμα το μήνα του μέλιτος, σεξουαλική συμπεριφορά, αλλεργία και αλλεργική αντίδραση.

asthma-suskeui.jpg


Διερεύνησαν εάν οι περιπτωσιολογικές μελέτες για τα αίτια του άσθματος ανέφεραν το σεξ ως πιθανή αιτία.

Κάποιες μελέτες το έκαναν, οι περισσότερες όμως ανέφεραν αλλεργικές αντιδράσεις στο σπέρμα ή το λάτεξ.

Ο αλλεργιολόγος, συν-συγγραφέας της μελέτης, Δρ. A.M. Ο Aminian, είπε ότι η αποκάλυψη αναφορικά με τη σχέση του σεξ με το άσθμα, εξαρτάται και από το πόσο άνετα αισθάνεται ο ασθενής με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και από την επίγνωση του παρόχου για τη συμπερίληψη της σεξουαλικής επαφής στην άσκηση.

«Οι άνθρωποι μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να συζητούν με τον αλλεργιολόγο τους μια έξαρση άσθματος που προκλήθηκε από το σεξ. Οι αλλεργιολόγοι όμως είναι ειδικοί στη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση του άσθματος. Εάν κάποιος θα μπορούσε να καθοδηγήσει έναν ασθενή στο πώς να αποφύγει μια έξαρση άσθματος στο μέλλον, αυτός είναι ο αλλεργιολόγος του».

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Η σωστή διερεύνηση όλων των αιτιών των κρίσεων άσθματος, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επαφής, μπορεί να φέρει τους αλλεργιολόγους σε θέση να βελτιώσουν θετικά τη ζωή των ασθενών τους, συμπεριλαμβανομένων των γάμων τους».

Ο Δρ. Leung συνέστησε στους ασθενείς «να χρησιμοποιούν τη συσκευή εισπνοής που περιέχει βήτα αγωνιστή βραχείας δράσης, 30 λεπτά πριν από τη σεξουαλική επαφή για να αποτρέψουν μια κρίση άσθματος».

«Μερικοί ασθενείς μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό βλάπτει τον ρομαντισμό, αλλά τίποτα δεν είναι πιο ρομαντικό από το να φροντίζεις τον εαυτό σου και να μην βλέπεις τον σύντροφό σου να παθαίνει μια κρίση άσθματος».

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Πηγή: Mail Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?