Συναγερμός για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο: Ποια άτομα κινδυνεύουν με προβλήματα υγείας

αρχείο λήψης 2023 12 14t113120.726
Κοινοποίηση

«Καμπανάκι» χτυπούν οι Αρχές για την αύξηση της ρύπανσης του αέρα στην πόλη του Βόλου, καθώς το Τμήμα Περιβάλλοντος Π.Ε. Μαγνησίας ενημερώνει ότι με βάση τις μετρήσεις των τριών σταθμών που βρίσκονται εντός του Πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και είναι ενταγμένοι στο ΕΔΠΑΡ, ο ημερήσιος μέσος όρος των PM10 για τις τρεις προηγούμενες ημέρες του Δεκεμβρίου παρουσιάζει υπέρβαση του ορίου των 50μg/m3 και κυμαίνεται μεταξύ 50 και 75μg/m3.

Τα σωματίδια ορίζονται με βάση τη διάμετρό τους για τους ρυθμιστικούς σκοπούς της ποιότητας του αέρα. Τα σωματίδια με διάμετρο 10 μικρά ή μικρότερη (PM10) εισπνέονται στους πνεύμονες και μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Ως λεπτά σωματίδια ορίζονται τα σωματίδια με διάμετρο 2,5 μικρά ή μικρότερη (PM2. 5).

Λόγω των ανωτέρω και των μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή συστήνει την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων.

Συγκεκριμένα: «Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Άτομα άνω των 65 ετών επίσης, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα».

Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/

ΠΗΓΗ: https://www.ethnos.gr/health/article/293069/synagermosgiathnatmosfairikhrypanshstonbolopoiaatomakindyneyoynmeproblhmataygeias

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?