Τέσσερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν μετράτε την πίεσή σας

Hypertension 3 (1)
Κοινοποίηση

Πολλές φορές, οι άνθρωποι μένουν έκπληκτοι από τα αποτελέσματα που δείχνει το πιεσόμετρο όταν προσπαθούν να υπολογίσουν την πίεσή τους. Μήπως, όμως, αυτό οφείλεται σε κοινά λάθη που κάνουμε συχνά όταν παίρνουμε την πίεσή μας; Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Harvard επισημαίνουν τι πρέπει να κάνουμε, αλλά και τι θα είναι καλό να αποφεύγουμε, ώστε να έχουμε ακριβή αποτελέσματα όταν μετράμε την πίεσή μας.

Περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το κάπνισμα, την κατανάλωση καφεΐνης ή αλκοόλ ή την άσκηση πριν μετρήσετε την πίεσή σας

Η καφεΐνη και η νικοτίνη συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, ενισχύοντας τον καρδιακό ρυθμό, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Το αλκοόλ, από την άλλη, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, το οποίο με τη σειρά του ενδέχεται να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Η άσκηση, τέλος, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, ανεβάζοντας παράλληλα και την αρτηριακή πίεση.

Αδειάστε την κύστη σας

Είναι πιθανό να ασκείται πίεση σε μια γεμάτη κύστη, με αποτέλεσμα προκαλεί πιθανή μείωση της ροής του αίματος στα νεφρά. Η φυσική απόκριση του σώματος είναι να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, ώστε να εξασφαλίσει ότι τα νεφρά παίρνουν αρκετό αίμα.

Καθίστε αναπαυτικά, στηρίζοντας το χέρι σας κοντά στο ύψος της καρδιάς

Καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα με τα πόδια επίπεδα στο πάτωμα και ακουμπήστε το χέρι στο τραπέζι τεντωμένο, με την παλάμη να «κοιτά» προς τα πάνω, ώστε ο αγκώνας να βρίσκεται περίπου στο ύψος της καρδιάς. Εάν κάθεστε σταυροπόδι, είναι πιθανό να αυξήσετε προσωρινά την αρτηριακή πίεση. Εάν τα πόδια ή το χέρι σας δεν στηρίζονται σωστά, οι μύες θα συσταλούν, προκαλώντας πιθανή αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, το να στηρίζετε το χέρι σας ψηλότερα ή χαμηλότερα από το επίπεδο της καρδιάς μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια της ανάγνωσης.

Περιμένετε μερικά λεπτά ησυχίας πριν δείτε τη μέτρηση

Τοποθετήστε την περιχειρίδα του πιεσόμετρου στο γυμνό σας χέρι, λίγο πιο πάνω από το ύψος του αγκώνα. Καθίστε ήσυχα για λίγα λεπτά και προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε από περισπασμούς, όπως η τηλεόραση, το τηλέφωνο και άλλα και μετρήστε την πίεσή σας. Τοποθετώντας την περιχειρίδα πάνω το ρούχο σας ή σηκώνοντας το μανίκι, με αποτέλεσμα να σφίγγει το χέρι σας, είναι πιθανό να πάρετε λανθασμένες μετρήσεις. Παράλληλα, ένα ερέθισμα την ώρα της μέτρησης ενδέχεται να σας προκαλέσει ένταση ή άγχος, το οποίο επίσης μπορεί να επηρεάσει το αποτελέσματα. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να είστε χαλαροί, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά όταν μετράτε την πίεσή σας.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?