Το αντιφλεγμονώδες ρόφημα που βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της Covid-19

E663b71e Xruso Gala
Κοινοποίηση

Ένα ρόφημα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα της Covid-19.

Με τη χαρακτηριστική γήινη και πιπεράτη γεύση του, ο κουρκουμάς έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, ενώ πλέον αποτελεί συστατικό ακόμη και του καφέ (turmeric latte).

Το γάλα με κουρκουμά ωστόσο, συνταγή γνωστή και ως «χρυσό γάλα», αποτελεί εδώ και αιώνες μέρος της ινδικής κουλτούρας.

Ο κουρκουμάς έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία, καθώς φημίζεται για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Μπορεί επίσης να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα του Covid.

Ο κουρκουμάς είναι αντι-ιικός και αντιφλεγμονώδης, ενώ έχει βρεθεί ότι μπορεί επίσης να μειώσει την κούραση και τους μυϊκούς πόνους, συμπτώματα γνωστά και ως μυαλγία.

Η μυαλγία έχει εδραιωθεί ως χαρακτηριστικό σύμπτωμα της Covid-19.

Περίπτωση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cureus, διαπίστωσε ότι ο κουρκουμάς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτών των δύο συμπτωμάτων του κορoνοϊού.

Μελέτη σε νεαρούς άνδρες έδειξε επίσης ότι το αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό μπορεί να βελτιώσει την απώλεια όσφρησης και γεύσης.

Ο πρώτος άνδρας, 25 ετών, κατάφερε να αναρρώσει από τα περισσότερα ήπια συμπτώματα της Covid-19, αλλά συνέχιζε να έχει απώλεια όσφρησης και γεύσης.

Μετά την πρόσληψη 1.000 mg εκχυλίσματος κουρκουμά και 10 mg εκχυλίσματος μαύρου πιπεριού, η όσφρηση και η γεύση του αποκαταστάθηκαν πλήρως.

Ο άλλος άνδρας, 28 ετών, χρειάστηκε τρεις ημέρες για την πλήρη επαναφορά της όσφρησης και τη μερική επαναφορά της γεύσης του.

Το μαύρο πιπέρι είναι απαραίτητο να λαμβάνεται συνδυαστικά με τον κουρκουμά, καθώς λειτουργεί συμπληρωματικά στην ενεργοποίηση των επιδράσεών του.

Για να αυξήσετε την απορρόφηση της κουρκουμίνης, της δραστικής ουσίας του κουρκουμά, οι ειδικοί συνιστούν να σιγοβράζετε φρέσκο ​​κουρκουμά σε ζεστό νερό για 10 λεπτά με μαύρο πιπέρι και λίγο λάδι καρύδας.

Μπορείτε επίσης να φτιάχνετε αφέψημα με κουρκουμά και μέλι. Και τα δύο έχουν αντιικές ιδιότητες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων.

Πηγή: express.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?