Το εκρηκτικό άθλημα που απογειώνει το μεταβολισμό και νικά το στρες

230123184828 Kickbox
Κοινοποίηση

Το kick boxing αποτελεί μία από τις καλύτερες ασκήσεις για το σώμα. Συνδυάζει δυναμικά την αερόβια προπόνηση με ασκήσεις ενδυνάμωσης, τονώνει τους μυς και αυξάνει τις καύσεις

Όσο περισσότερο το στρες γεμίζει κάθε λεπτό της ζωής μας, τόσο περισσότερο θα αναζητάμε τρόπους εκτόνωσης από αυτό.

Αντί όμως να αναζητάμε παρηγοριά στο φαγητό για να εκτονωθούμε από το στρες είναι προτιμότερο να δοκιμάσουμε ένα σπορ. Εάν θέλουμε να νιώσουμε τους παλμούς μας να ανεβαίνουν, τον ιδρώτα να κυλάει και επιζητάμε το φυσικό ξέσπασμα του σώματός μας δεν έχουμε παρά να στραφούμε σε ένα από τα δυναμικά και μαχητικά σπορ.

Η πυγμαχία βρίσκεται πρώτη στην κατηγορία των μαχητικών σπορ, ωστόσο πιθανόν να σας φαίνεται… βάναυση. Υπάρχει όμως εναλλακτική: μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο σύγχρονο μαχητικό άθλημα όπως το kick boxing το οποίο συνδυάζει εντυπωσιακά την πυγμαχία με το καράτε. Ουσιαστικά πρόκειται για πυγμαχία με λακτίσματα (κλωτσιές). Ο πρώτος αγώνας kick boxing δόθηκε το 1966 στην Οζάκα και στην πρώτη του μορφή, το άθλημα ονομαζόταν karate boxing.

Στα οφέλη του Kick boxing ανήκει η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η μυϊκή ενδυνάμωση, η ευλυγισία και η τόνωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Παράλληλα βελτιώνεται η εγρήγορση και τα αντανακλαστικά. Επίσης τονώνεται η αυτοπεποίθηση, ενώ χαλιναγωγείται το στρες.

Photo: Shutterstock

Το Kic kboxing δεν είναι καλό μόνο για το μυαλό και το σώμα. Αποτελεί και ένα μέσο εκμάθησης αυτοάμυνας, γεγονός που το καθιστά και πιο δημοφιλές στις γυναίκες.

Όσον αφορά τις καύσεις, επειδή είναι μια προπόνηση μεγάλης έντασης, αυτές μπορεί να ξεπερνούν τις 600 θερμίδες μετά από μία ώρα προπόνησης.

Το kick boxing απαιτεί μεγαλύτερη ευλυγισία στα πόδια συγκριτικά με την πυγμαχία και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το καθιστά πιο ελκυστικό για τις γυναίκες. Όσο για τα απαραίτητα αξεσουάρ αυτά είναι η μασέλα, τα γάντια, η κάσκα, καθώς και το σπασουάρ (όπως και στην πυγμαχία).

Τέλος μια καλή επιλογή είναι η πιο ελαφριά εκδοχή του kick boxing όπως διδάσκεται σε γυμναστήρια και αθλητικούς χώρους όπου δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην προπόνηση με στοιχεία kick boxing και λιγότερη στην σωματική πάλη.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?