Το κυνήγι των επενδυτών για την αντιγήρανση και η θαυματουργή βιταμίνη D

Michele Blackwell Przzdqzzkpk Unsplash 1280x853
Κοινοποίηση

Αν υπήρχε μια αντιγηραντική κάψουλα, η βιταμίνη D θα αποτελούσε το βασικό συστατικό της.

Δεν υπάρχει κανένα τυπικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της αντιγήρανσης. Ούτε όμως, και συγκεκριμένη θεραπεία για την οποία να συμφωνούν όλοι οι γιατροί και οι επιστήμονες ότι μπορεί να αναστρέψει τα βιολογικά ρολόγια των ανθρώπων – τουλάχιστον όχι ακόμη.

Ωστόσο, μερικοί ερευνητές έχουν αρχίσει ήδη, να κάνουν δοκιμές με ακριβές ενέσεις νεαρού πλάσματος που κοστίζουν χιλιάδες δολάρια. Στο μεταξύ, πολλοί είναι οι επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα οφέλη της συνεπούς, τακτικής άσκησης και μιας υγιεινής διατροφής χαρακτηρίζονται ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

Αλλά αν υπήρχε μια αντιγηραντική κάψουλα, σχεδόν όλοι όσοι επενδύουν στη μακροζωία ή μελετούν τις μεθόδους αντιγήρανσης, θα συμφωνούσαν στο εξής, ότι η βιταμίνη D θα αποτελούσε το βασικό συστατικό της. Ο ειδικός στο ανοσοποιητικό Dr. Άντονι Φάουτσι, ο ερευνητής αντιγήρανσης, Ζοάο Πέντρο ντι Μαγκαλίαες και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής μακροζωίας Κρίστιαν Ανγκερμάγιερ, μιλώντας στο BusinessInsider, αποκάλυψαν ότι λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D σε διάφορες δόσεις και σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, μάλιστα, ο Ανγκερμάγιερ δήλωσε πως ένα από τα πλέον, αποδεδειγμένα πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι για την αντιμετώπιση της αντιγήρανσης, είναι η κατανάλωση βιταμίνης D, κυρίως, λόγω των ευεργετικών επιδράσεων που μπορεί να έχει στο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Τα οφέλη της Βιταμίνης D

Η βιταμίνη D συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου – η οποία μειώνει τη φλεγμονή. Παράλληλα, βοηθά το έντερό μας να απορροφήσει το ασβέστιο από τα τρόφιμα, διατηρώντας τα οστά μας υγιή και δυνατά. Όταν δεν απορροφάται αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή μας, το σώμα μας «σκάβει» το ασβέστιο που είναι αποθηκευμένο στα οστά μας για να καλύψει τις ανάγκες του.

Μελέτες έχουν δείξει σταθερά ότι οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D (που κυμαίνονται από 400 έως 800 διεθνείς μονάδες την ημέρα) μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο σπασίματος και αλλοίωσης των οστών. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου μετά από τραυματισμούς όπως κατάγματα ισχίου. Η βιταμίνη D είναι επίσης, γνωστό ότι βοηθά στην πρόληψη των μυϊκών σπασμών όπως κράμπες, στη μείωση φλεγμονών καθώς και στη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Πόση βιταμίνη D πρέπει να λαμβάνουμε;

Εξαρτάται. Παιδιά και ενήλικες ηλικίας έως 69 ετών τεχνικά έχουν όλοι την ίδια συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης D στις ΗΠΑ (600 IU). Ο Δρ Τζον Μπιλέζικιαν, ενδοκρινολόγος στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Κολούμπια, δήλωσε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, περίπου 15 με 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι αρκετά.

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός ή ο τόνος, καθώς και (σε ​​μικρότερο βαθμό) το βοδινό κρέας, το εμπλουτισμένο γάλα και οι κρόκοι αυγών, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων βιταμίνης D. Εάν έχετε ήδη άφθονη ποσότητα στη διατροφή σας, μπορεί να μην χρειάζεστε καθόλου συμπλήρωμα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων που θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης συμπληρωμάτων βιταμίνης D όλο το χρόνο, όπως:

  • Ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας (που δεν μπορούν να απορροφήσουν τη βιταμίνη D τόσο καλά όσο άλλοι)
  • Άτομα που δεν εκτίθενται τακτικά στον ήλιο ή τρώνε αρκετά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D
  • Άτομα με πιο σκούρο δέρμα (που μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την απορρόφηση της βιταμίνης D από τον ήλιο)

Οι ειδικοί συνιστούν ότι μόλις οι άνθρωποι φτάσουν τα 70 τους χρόνια, θα πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψη βιταμίνης D σε 800 IU ημερησίως. Αλλά μην παρακάνετε την πρόσληψη βιταμίνης D – η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη συσσώρευση ασβεστίου στα νεφρά, την καρδιά, το αίμα και τους πνεύμονες. Το ασφαλές ανώτατο όριο είναι 4.000 IU την ημέρα, σύμφωνα με τα εθνικά ινστιτούτα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?