Το #1 μπαχαρικό για καλύτερη πέψη, αναπνοή και αρτηριακή πίεση

Cardamom Seeds Whole
Κοινοποίηση

Το κάρδαμο ανήκει στην ίδια οικογένεια μπαχαρικών με το τζίντζερ.

Καλλιεργείται στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα και την Κεντρική Αμερική και έχει χρησιμοποιηθεί στην μαγειρική και παραδοσιακή ιατρική από την αρχαιότητα. Έχει θερμαντικές ιδιότητες, όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ, ενώ ενισχύει τόσο γλυκά όσο και αλμυρά πιάτα από όλο τον κόσμο.

Κάρδαμο: Διατροφικό προφίλ

Ένα κουταλάκι του γλυκού (3g) αλεσμένο κάρδαμο περιέχει:

  • 6 θερμίδες
  • 0,22 g πρωτεΐνη
  • 1,37 g υδατάνθρακες
  • 0,56 g φυτικές ίνες

Ποια είναι τα κορυφαία οφέλη του καρδάμου για την υγεία;

1. Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη

Οι σπόροι του περιέχουν μεγάλη ποσότητα πτητικών ελαίων και χρησιμοποιούνται ιατρικά ως πεπτικό βοήθημα εδώ και χρόνια. Αυτά τα πτητικά έλαια ανακουφίζουν τα περιττά αέρια, ενώ βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία και παρέχουν φυσική υποστήριξη στο έντερο, ανακουφίζοντας το φούσκωμα.

2. Μπορεί να φρεσκάρει την αναπνοή

Το μάσημα των σπόρων κάρδαμου είναι μια αρχαία μέθοδος για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας. Οι σπόροι περιέχουν ένα έλαιο που ονομάζεται κινεόλη, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Η κινεόλη σκοτώνει τα ανθυγιεινά βακτήρια που υπάρχουν στον ουρανίσκο και τη γλώσσα, προάγοντας τη στοματική υγεία.

3. Μπορεί να εξισορροπήσει το σάκχαρο στο αίμα

Το κάρδαμο σε σκόνη μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα. Μια μελέτη εξέτασε αρουραίους που τρέφονταν με δίαιτα πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες με συμπληρώματα κάρδαμου σε σκόνη και έδειξε βελτίωση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα σε ανθρώπους. Επιπλέον, το κάρδαμο είναι μια πλούσια πηγή μαγγανίου, το οποίο επίσης παίζει ρόλο στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

4. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση

Το κάρδαμο περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν συνδεθεί με την μείωση της αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης γνωστό ότι δρα ως διουρητικό βοηθώντας περαιτέρω στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

5. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της βρογχίτιδας

Το κάρδαμο μπορεί να είναι χρήσιμο στη διαχείριση της βρογχίτιδας και των συναφών συμπτωμάτων λόγω των αποχρεμπτικών, αντιβακτηριακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Βοηθά στη χαλάρωση της βλέννας και της συμφόρησης στους πνεύμονες για ανακούφιση από τη βρογχίτιδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?