Το workout που εξασφαλίζει στους 30ρηδες «καλά γεράματα»

Functionaltraining 2077369009
Κοινοποίηση

Αν και τα οφέλη οποιασδήποτε μορφής άσκησης είναι αδιαμφισβήτητα, ένας συνδυαστικός τύπος προπόνησης μπορεί να εξασφαλίσει ένα δυνατό και ευκίνητο σώμα μέχρι τα βαθιά γεράματα

Ποιο είναι τελικά το καλύτερο είδος άσκησης που μπορείτε να κάνετε για να είστε υγιείς… μια ζωή; Οι απόψεις σίγουρα διαφέρουν και οι προτιμήσεις αλλάζουν ανάλογα με τις τάσεις της εποχής. Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για μια τέτοια τάση και συγκεκριμένα για τον ρόλο της λειτουργικής προπόνησης (functional training) στους εικοσάρηδες και τους τριαντάρηδες και για το τι μπορεί να προσφέρει με την πάροδο του χρόνου.

Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει και Sinead Roberts, Λέκτορας Αθλητισμού και Διατροφής κατά την Άσκηση στο Πανεπιστήμιο του Westminster με άρθρο της στο The Conversation, πολλές είναι οι ασκήσεις που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτή τη λογική. Διότι αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα της άσκησης, αν δηλαδή οδηγεί σε μεγαλύτερη ενδυνάμωση, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί μέρος του functional training.

Εστιάζοντας λοιπόν στο αποτέλεσμα, είναι δύσκολο να μη βρούμε κάποια άσκηση που δεν βοηθά στη λειτουργικότητα του σώματος. Επομένως, κάνοντας βάρη ενδυναμώνετε το σώμα, με το ποδήλατο ή το τρέξιμο βελτιώνετε τη λειτουργία της καρδιάς και με το pilates και τη yoga βελτιώνετε την ευλυγισία και την ισορροπία. Η βελτίωση, όμως, όλων των μορφών σωματικής κίνησης είναι ο λόγος για τον οποίο το functional training θεωρείται η καλύτερη άσκηση. H ενίσχυση της συνολικής φυσικής κατάστασης εξασφαλίζει μεγαλύτερη σωματική ανεξαρτησία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ποια είναι τα οφέλη 

Αν και τα ερευνητικά στοιχεία είναι ακόμα περιορισμένα, θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε τα οφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, εξετάζοντας την επίδραση που μπορεί να έχει ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων άσκησης σε σχέση με την απλή εκτέλεση των ασκήσεων.

Για παράδειγμα, η προπόνηση ενδυνάμωσης συμβάλλει στην ανθεκτικότητα των μυών και των οστών, συμβάλλοντας θετικά στη λειτουργική ικανότητα. Από την άλλη, η αερόβια άσκηση δυναμώνει την καρδιά και τους πνεύμονές σας, κάνοντας σας πιο ανθεκτικούς σε ασθένειες. Η καθεμία προσφέρει και διαφορετικά οφέλη, σε συνδυασμό όμως τα οφέλη αυτά πολλαπλασιάζονται. Επομένως, θεωρείται σημαντικό να συμπεριλάβετε την ποικιλία αυτή στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα άσκησης. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι προπονήσεις functional training που ενσωματώνουν και τα δύο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικές.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αναπτύξετε τη δύναμη, την ευκινησία, την ισορροπία και άλλες πτυχές της λειτουργικής μορφής άσκησης είναι συνδυάζοντας διαφορετικά αθλήματα και ασκήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξετε το τρέξιμο και ασκήσεις ενδυνάμωσης για μερικές ημέρες την εβδομάδα.

Συνεπώς, ενώ τα προγράμματα ασκήσεων functional training είναι ένας τρόπος ενδυνάμωσης μαζί με άλλες σωματικές δεξιότητες στην προπόνησή σας, δεν είναι ο μόνος. Ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών τύπων άσκησης στο τακτικό σας πρόγραμμα προπόνησης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επιτύχετε τα οφέλη της λειτουργικής γυμναστικής.  Άλλωστε οι μεγαλύτερες αλλαγές στην υγεία και τη φυσική κατάσταση συνήθως προέρχονται από τη συνέπεια της άσκησης. Επομένως, εάν βρείτε ένα είδος άσκησης που σας ευχαριστεί είναι πιθανότερο να αποκομίσετε και μεγαλύτερα οφέλη.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?