Υγεία: Νέες ιατρικές υπηρεσίες για Έλληνες σε Πολωνία, Ισπανία

[362252] ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/eurokinissi)
Κοινοποίηση

Ένα βήμα πιο κοντά στην «περιαγωγή» των υπηρεσιών Υγείας έκανε η Ελλάδα με τη λειτουργία διασυνοριακού κόμβου σύνδεσης των ελληνικών συστημάτων συνταγογράφησης με αυτών της Πολωνίας και ιατρικού ιστορικού με της Ισπανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα ιατρικές υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το πρώτο βήμα διασύνδεσης των ελληνικών συστημάτων συνταγογράφησης και ιατρικού ιστορικού με τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία ο διασυνοριακός κόμβος, μέσω του οποίου είναι δυνατή η εκτέλεση ηλεκτρονικών συνταγών φαρμάκων μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας, καθώς και η ανταλλαγή συνοπτικού ιατρικού ιστορικού μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?