Υγεία: Οι νέες στοχευμένες θεραπείες για τον καρκίνο στο πάγκρεας αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής

Enthetoygeia 768x432
Κοινοποίηση

Ο καρκίνος στο πάγκρεας ήταν κάποτε μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές της νόσου. Με νέες θεραπείες και καινοτόμα φάρμακα που στοχεύουν ειδικά μοριακά χαρακτηριστικά του νοσήματος, το προσδόκιμο επιβίωσης έχει αυξηθεί και έχει βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Αλήθειες και ψέματα για τη χρήση των οπιούχων φαρμάκων

Τα οπιοειδή χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ορισμένα προέρχονται από φυτά. Άλλα παρασκευάζονται τεχνητά σε εργαστήρια. Τα συνταγογραφούμενα οπιοειδή χρησιμοποιούνται ως φάρμακα, αλλά η κατάχρησή τους μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Στη χώρα μας, το πλαίσιο συνταγογράφησης των οπιούχων φαρμάκων είναι αυστηρό. Ωστόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα οπιοειδή είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και πολλά από αυτά χορηγούνται ελεύθερα με αποτέλεσμα να προκαλούνται αρκετοί θάνατοι λόγω κατάχρησης.

Θάνατοι από καρδιαγγειακά αίτια: μπορούν να προληφθούν με σωστή ενημέρωση – Εκπαιδευτική πλατφόρμα για γιατρούς

Οι θάνατοι από καρδιαγγειακά αίτια είναι η πιο συχνή μορφή θανάτου. Κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο 3 στους 10 ανθρώπους πεθαίνουν από νοσήματα που σχετίζονται με την καρδιά, με πιο συχνό το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα για την ενημέρωση των γιατρών σχετικά με την πρόληψη των μη μεταδοτικών νοσημάτων, όπως είναι η υπέρταση και ο διαβήτης που αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την καρδιά. Στην πλατφόρμα έχουν ήδη εγγραφεί πολλοί Έλληνες γιατροί.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιδιωτικά Θεραπευτήρια

Heart Health Main

Γιατροί ΕΟΠΥΥ σε όλη την Ελλάδα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Diadromh

@ – diadromhgr@gmail.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?